Rekordføre i sikte for Trysil Skimaraton

Destinasjon Trysil

Det går mot jubileumsår for det populære og tradisjonsrike Trysil Skimaraton, når det arrangeres for 20. gang i år. Og det ser ut som at skirennet skal få skikkelig drømmeføre på renndagen 16. februar.


– Det har kommet veldig mye snø de siste ukene som har gitt oss et knallbra underlag. Hvis værmeldingen slår til får vi ingen nedbør frem mot rennet, minusgrader på natten og opp mot null grader på dagen. Det blir helt perfekt for Trysil Skimaratons deltakere på lørdag. Det ser ut til å bli sol – og faste og fine trikkeskinner renndagen, forteller Per Ola Haugen som er påmeldingsansvarlig for Trysil Skimaraton.

Stabilt deltakerantall
Påmeldingene til årets Trysil Skimaraton er god, og det er forventet at opp mot 600 deltakere deltar på årets renn.

– Vi har hatt ganske stabile deltakerantall på rennet de siste årene. Vi merker ikke nedgangen i antall deltakere som vi ser at andre turrenn sliter med. Jeg tror grunnen til det er at Trysil har stabile snøforhold, og vi er kjent for å ha høy kvalitet på løypene våre, sier Haugen. – I tillegg har vi også innført halvmaraton, noe som gjør at enda flere kan være med på Trysil Skimaraton. Det har blitt et veldig populært tilskudd til arrangementet.

Fine premier
Trysil Skimaraton kan ikke bare skilte med fantastiske skiforhold. Det er også muligheter for å ta med seg en bra pengepremie til de beste løperne.

– Vi har en løyperekord både i dame-og herreklassen fra 2017. Jeg tror disse står i fare for å bli slått i år. Det var Marie Renèe Sørum Gangsø som satte løyperekord på tiden 2:12:15, hele fem minutter foran den gamle rekorden. Og i herreklassen satte Karstein Johaug Jr., lillebror til Therese Johaug, ny rekord med tiden 1:47:12, nesten 10 minutter foran løyperekord i herreklassen, forteller Haugen. – Vinnerne kan få med seg hele 8000 kroner, dersom blant annet løyperekorden slås.

Kinesere får renntrening
I Trysil er det 30 kinesiske langrennsutøvere som bor og trener i Trysil. De har vært her siden 1. august, først på barmarkstrening og så på ski. De færreste av dem hadde gått på ski da de kom til Norge, og målet er å bli så gode at det kan tas ut til det kinesiske langslaget i langrenn foran OL i 2022.

– Vi har meldt på 26 av de kinesiske utøverne på Trysil Skimaraton til helga. Det er viktig at de får renntrening. De skal gå både kort og lange løp. Trysil Skimaraton er perfekt for disse for å øve seg på et langt løp. Her får de erfaring med å gå i felt med mange, løypa er bra med gode stigninger og så er Trysil Skimaraton et veldig bra arrangement. Så dette blir veldig gøy for dem, sier Anita Moen, hovedtrener for de kinesiske utøverne.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.