Raskere forsikringsoppgjør med digitale helseopplysninger

doktor data

Som første forsikringsselskap i Norge har Gjensidige startet elektronisk utveksling av helseopplysninger med fastleger. Gjensidige mener dette er med på å gjøre skadeoppgjøret raskere og tryggere.


Hvert år har Gjensidige 40 000 henvendelser til leger ved behov for supplerende opplysninger i forbindelse med skadeoppgjør eller kjøp av personforsikring.

– Fremgangsmåten med å sende alt i posten på papir har vært tungrodd og saksbehandlingen har tatt unødvendig mye tid. Dette blir det nå en slutt på. En vinn-vinn for kunder, samfunnet og oss, mener leder for yrkesskade i Gjensidige, Erik Wollan.

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

Gjensidige har samarbeidet tett med Legeforeningen som eier prosjektet. Så langt er Gjensidige det eneste forsikringsselskapet som er involvert.

Sikrere deling av informasjon
Noen vil kanskje tenke at forsikringsbransjen nå får et sugerør inn til mer sensitiv informasjon. Det er helt feil, forsikrer Gjensidige.

– Alt er som før, bare at utvekslingen av opplysninger nå skjer elektronisk. Vi mener at dette er en mye sikrere måte å dele informasjon på enn via papir, sier Wollan.

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

Det er innført strenge sikkerhetsrutiner for hvordan data blir delt. Blant annet må selskapet ha en egen fullmakt fra kunden for å innhente opplysninger fra fastlegen.

– Vi er sikre på at dette er starten på noe som vil gjelde hele bransjen om noen år, og vi skal dele vår kompetanse med andre selskaper når de kommer på banen, sier Wollan.

Les også:  En nabo som bråker om natten og ikke respekterer beboere kan gå utover livskvaliteten

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.