Randstad får nasjonal avtale om bemanning av sykepleiere

randstad

HR- og rekrutteringsselskapet Randstad har fått en av landets største bemanningsavtaler. Den nye avtalen med Sykehusinnkjøp innebærer at Randstad vil bli den største aktøren som leverer sykepleiervikarer i Nord-Norge de neste fire årene. 


– Dette betyr at Randstad Care blir det opplagte valget for sykepleiere som ønsker arbeid i nord og andre deler av landet, til en god lønn og i et trygt og lovregulert arbeidsforhold, sier Petter Nyhagen, leder for helsebemanning i Randstad Care.

De nordligste fylkene er også der sykefraværet blant sykepleierne er høyest. Omsetningen av vikarer er derfor stor. Også i de øvrige landsdelene har Randstad blitt tildelt høy rangering hos Sykehusinnkjøp.

Nyhagen er selv utdannet sykepleier, men jobber ikke lenger i yrket. Frafallet av sykepleiere er stort. 1 av 5 jobber ikke lenger i helsevesenet 10 år etter fullført utdannelse.

– Det skjedde med meg som med veldig mange andre: Hverdagen med familie gikk ikke opp med turnus og vaktplaner. Gjennom Randstad får sykepleierne frihet til å jobbe når de vil, uavhengig av turnus og vaktplaner, sier Nyhagen.   

Nå bidrar den tidligere sykepleieren med å skaffe nok hender til helsevesenet på en annen måte. Randstad Care er et av Nordens største spesialistselskaper innen bemanning og rekruttering av helsepersonell. Og det trengs.

Norge mangler 5600 sykepleiere og spesial-sykepleiere, viser Navs bedriftsundersøkelse 2019. I mange kommuner er bemanningssituasjonen krevende. Om utviklingen fortsetter, kan vi mangle 28.000 sykepleiere i 2035. Samtidig som befolkningen og levealderen øker. Og sykefraværet blant sykepleierne er det høyeste i landet. I denne virkeligheten er innleid arbeidskraft fra en seriøs aktør både mer fleksibelt og stabilt enn alternativene. Målet må være å sikre det viktigste av alt: pasientsikkerheten. 

– Vi kan bidra til at en avdeling ikke trenger å stenge i sommermåneden, og at nødvendige operasjoner ikke stopper opp. Vi utgjør en forskjell som kommer pasientene til gode, sier Lars E. Jacobsen, daglig leder i Randstad Care.

Bemanning av sykepleiere er det største forretningsområdet i Randstad. At selskapet nå går fra en regional til en nasjonal avtale med Sykehusinnkjøp, vil gi ytterligere vekst.

– Vi ble valgt som leverandør fordi vi er en seriøs aktør som tilbyr kvalitetssikret helsepersonell fra Skandinavia, og har bevist at vi er leveringsdyktige. Denne avtalen vil gi oss kraftig vekst, sier Jacobsen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.