

Mandag 6. mars delte KIWI ut sunnhetsprisen GULLroten. Drømmelett fra Q-Meieriene vant årets sunnhetspris. Nykommeren har ifølge juryen bidratt til å løfte sunnhet til folket.
Med helse- og omsorgsminister Bent Høie til stede presenterte KIWI 3 finalister av 72 vurderte produktlanseringer i 2016. Juryen hadde først og fremst lagt vekt på om produktet hadde bidratt til å utvikle kategorien i en sunnere retning.
I tillegg hadde juryen også vurdert kommersiell suksess.
Til kiwi.no sier Kiwisjefen Jan Paul Bjørkøy at de gledet seg til å hedre noen av leverandørene som yter litt ekstra for folks helse.
Like god som vanlig rømme
Leder for produktutvikling i Q, Annette Waage Jung, var henrykt over å vinne prisen og takker teamet sitt for å hatt tro på produktet.
– Jeg tror vi gikk til topps fordi vi har klart å redusere mettet fett i et produkt som folk flest bruker. I tillegg er smak og konsistens minst like god som for vanlig rømme. Innovasjonen vår kan få stor konsekvens, ettersom mange forbrukere bruker rømme regelmessig.
Bare 5% fett!
Drømmelett er i motsetning til lettrømme, som er laget på fløte, er Drømmelett laget av lettmelk og inneholder derfor kun 5 % fett. Likevel har Drømmelett den samme fyldige rømmekonsistensen og smaker like godt som «vanlig» lettrømme som inneholder hele 18% fett.
Selv om den smaker som rømme så er fettprosenten så lav at Q-Meieriene ikke fikk lov til å kalle den rømme. Etter regelverket kan man bare kalle noe rømme hvis det inneholder mer enn 10% fett.