Pris til Kirkens Bymisjon

Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg

Kirkens Bymisjon er vinneren av Cathinka Guldberg-prisen 2018. Prisen ble delt ut av statsminister Erna Solberg under Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenbergs festforestilling i Operaen søndag kveld.


Det er Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg som har opprettet prisen i forbindelse med 150 års-jubileet for at Cathinka Guldberg grunnla moderne sykepleie i Norge.

Kirkens Bymisjon er en verdig vinner. Det er få andre som gjør en så stor innsats for de aller svakeste i Norge. Fra oppsøkende kontakt og nærvær i rus- og gatemiljøene, til et bredt profesjonelt arbeid med helse- og omsorgstilbud til alle aldersgrupper. Bymisjonen forbindes med hjertevarme og høy kvalitet i Cathinkas ånd, sier administrerende direktør Vidar Haukeland i Diakonissehuset Lovisenberg.

Generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal tok i mot prisen på vegne av Kirkens Bymisjon. Hun takket for prisen og uttrykte glede over at Kirkens Bymisjon mottar så mange fine tilbakemeldinger. Inntektene fra høstens tv-aksjon i NRK gikk til Bymisjonen.

Arrangementet i Operaen var avslutningen på jubileumsuken på Lovisenberg. Stiftelsen har denne uken åpnet en permanent museumsutstilling til minne om Cathinka Guldberg.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.