Popstjernen Zara Larsson vil at du skal «Give a Fuck»

UNAIDS durex

Nå vil bl.a. den svenske popstjernen Zara Larsson bidra til at flere har sikker sex. I forbindelse med Verdens AIDS Dag 1. desember, oppfordrer hun derfor nordmenn til å ‘Give a Fuck’ og samtidig støtte kampen mot AIDS.


De norske tallene taler for seg selv; fire av hver tusende nordmann har klamydia. Det plasserer oss øverst på den lite flatterende listen i Skandinavia, viser en fersk undersøkelse gjort av OnlineDoctor.com. Det er en markant høyere forekomst sammenlignet med Danmark som er nestemann på lista, 12 prosent bak Norge.

Zara Larsson, har tatt aktivt del i debatten om sikker sex i mange år, og hun ønsker nå og åpne dialogen blant unge nordmenn. Fra mandag fronter hun et nytt samarbeide, hvor hun slår et slag for saken: jo mere sikker sex nordmenn har, desto mer pengestøtte vil det gå til kampen mot AIDS. Det er derfor all grunn til og huske på og bruke kondom når man hopper til sengs.

Durex og den globale organisasjonen (RED) (Non-Govermental Organisation) har inngått et samarbeid til støtte for AIDS-saken. Fra mandag førstkommende vil alle nordmenn som kjøper Durex-produkter og samtidig støtte kampen mot AIDS i Sør-Afrika.

Midlene som kommer inn ved salget av Durex-produkter, vil gå direkte til et prosjekt i Sør- Afrika, hvor 7,2 millioner mennesker lever med med HIV-smitte i dag. ’Keeping Girls in School’-prosjektet har som mål å redusere nye HIV-infeksjoner og graviditeter blant unge kvinner ved og oppfordre jenter til å fullføre deres utdannelser og ved og gi dem bedre tilgang til helsetilbud.

– 37 millioner mennesker lever med HIV på globalt plan, og dette nytenkende partnerskapet med (RED) gir alle muligheter for å delta i kampen mot AIDS, sier Ben Wilson, Global Category Director, Durex.

Durex vil donere minimum 5 millioner dollar til Global Fund via (RED) partnerskapet og Bill and Melinda Gates Foundation har lovet å matche beløpet.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.