Pengedryss fra Boots til Aktiv mot kreft

boots

I januar og februar har medarbeidere i Boots apotek, Boots Norge og Alliance Healthcare Norge samlet kilometer til inntekt for Aktiv mot kreft. Hele 173, 648 kilometer ble tilbakelagt under aksjonen, og forrige uke kunne selskapet overrekke en sjekk på 250 000 til Aktiv mot kreft.


Det er andre året på rad Boots apotek, Boots Norge og Alliance Healthcare Norge deltar i Kilometers for Cancer, et initiativ satt i gang av Walgreens Boots Alliance. I årets aksjon var nesten seks tusen medarbeidere i seks land med i aksjonen. Landene hadde et felles mål om å reise tur-retur månen, og til sammen samlet deltakerne 1,097,225 km.

I Norge har 650 deltakere klart utrolige 267,15 kilometer hver. Boots Norge har gitt 1 krone per kilometer. Boots Norge har også donert en sum på egne vegne, slik at totalsummen etter årets aksjon ble 250 000.

– Jeg er stolt og imponert over innsatsen våre medarbeidere i Norge har lagt ned i årets aksjon, sier Margrethe Sunde, administrerende direktør i Boots Norge.

Sunde er spesielt glad for at pengene går til arbeid med å bedre livskvaliteten til kreftpasienter før, under og etter kreftbehandling.

– Dette er viktig arbeid, og vårt håp er at bidraget skal gi mulighet til at enda flere kreftpasienter får mulighet til tilpasset trening ved norske kreftsykehus.

Flere Pusterom
Så langt har Aktiv mot kreft bygget Pusterom ved 16 norske kreftsykehus. Marianne Mæhlum, Leder inntektsbringende arbeid i Aktiv mot kreft, lover at pengene kommer godt med

– Den fantastiske sjekken fra Boots og Alliance Healthcare er viktig støtte til Aktiv mot krefts arbeid for å få trening inn som del av kreftbehandlingen. Pengene kommer godt med når Aktiv mot kreft skal etablere det 17. Pusterommet i Norge, forhåpentligvis i løpet av 2019. Et Pusterom er et treningssenter for kreftpasienter som Aktiv mot kreft etablerer på sykehus i Norge, hvor kreftpasienter kan trene med kyndig veiledning og i trygge, inspirerende omgivelser under og etter behandling. Boots apotek sin innsats og engasjement i denne kampanjen betyr mye for oss, sier Marianne Mæhlum.

Aktiv mot kreft utdanner også Aktiv-instruktører som har spesialkompetanse på trening under og etter kreftbehandling.

Kulturbygging
Walgreens Boots Alliance er et verdensomspennende selskap med 415 000 ansatte globalt og 14 000 ansatte i divisjonen Norge tilhører.

–Da er en aktivitet som dette en fantastisk måte å bygge kultur på. Her har vi deltatt sammen med våre kolleger i andre land, og vi har på en helt annen måte enn vi ofte gjør, fått innblikk i hvordan livet er i andre land der vi er tilstede.At alle landene i divisjonen vår har gjort denne aktiviteten samtidig har satt en ekstra spiss på aktiviteten og gjort at vi i Norge har satt inn et ekstra gir, tror Sunde.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.