Pease – Nytt erteprotein fra Findus

findus

Fra å være et tilbehør på tallerken, blir ertene nå hovedretten. Pease er utviklet i samarbeid med et tysk firma, Amidori. Å teksturere erteprotein er en ny prosess. Her blir proteiner og fibrer fra modne erter blandet med havre og vann. Deretter blir det behandlet med varme og trykk.


– Interessen for grønn og mer bærekraftig mat har økt de siste årene, sier bærekraftsansvarlig Maria Svantemark i Findus.

Resultatet er et produkt med en kjøttlignende konsistens. Dette produktet kan brukes som et alternativ til kjøtt. Blant annet i hamburgere, lasagne eller gryteretter. Pease er rikt på protein og har en smak som passer å kombinere i det uendelige.

– Vi er mer opptatt av klima og helse og Pease, med sitt høye innhold av proteiner og lave klimaavtrykk, passer perfekt inn i denne trenden, sier Svantemark.

Med Pease er det enkelt å skape en mengde mettende vegetariske retter som passer alle gjester uansett om de serveres på skoler, lunsjrestauranter eller kafeer.

– Findus vil fortsette å bidra til å endre synet på vegetarisk mat, og inspirere enda flere til å spise grønt. Pease er for alle, uansett om du er vegetarianer, veganer, fleksitarianer, eller bare vil spise litt mindre kjøtt, sier Svantemark.

Takket være lavt utslipp av CO2 er Pease et bærekraftig produkt. Pease har et lavt klimaavtrykk noe som gjør det til et godt valg for den som vil redusere sitt klimaavtrykk fra maten man serverer.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.