Passer du på huden i påsken?

| 7. april 2017

Påskesol.

Våren er her. Nordmenn koser seg i hyttevegger og hjemme på terrassen. Sol er sunt – det dannes D vitaminer.

For å ta vare på huden og unngå solforbrenning, er det lurt å starte en forsiktig tilvenning. Solen er sterkest midt på dagen, så rett før og etter kl 13.00 er tøffest for huden.

Til deg som allerede er solarium brun, skal du vite at brunfargen du får i solarium, UVA-stråling, gir liten beskyttelse mot UVB-stråling og solforbrenning.

Hudreaksjonen fra solen kommer gjerne 4-6 timer etter soling. Symptomene er på sitt mest intense etter ett døgn. For mye soling kan ødelegge elastisiteten i huden og gjøre at vi ser eldre ut. Påskesolen kan også aktivere virus som gir munnsår.

Uforsiktig soling kan føre til hudkreft. Klær beskytter, men ultrafiolette stråler kan trenge gjennom klesplagg. Føflekkreft er den mest alvorlige hudkrefttypen.

Det finnes et hav av solkremer vi kan bruke for å beskytte oss. Du skal vite at mange inneholder allergifremkallende og hormonforstyrrende stoffer. Av 41 solkremer som Forbrukerrådet testet i 2016 var det kun 11 som fikk ”Godkjent”. Se resultat:

Solkremtesten 2016

Nyt ferien og håper du ikke overdriver solingen. Riktig god påske!

Tagger: , , , ,

Kategorier: Helse

Om skribenten ()

Vibeke C. Hammer er skribent, foredragsholder og terapeut. Vibeke har utdannelse fra Norsk Kognitiv Institutt, The Phil Parkers Training Institute i London, Norges Ingeniørhøyskole, Handelshøyskolen BI og Norges Markedshøyskole.

Kommentarer er stengt.