Ønsket den nye folkhelseministeren lykke til

norsk friluftsliv

Terje Søviknes (Frp), står ovenfor formidable utfordringer, ifølge Norsk Friluftsliv. Det er generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, som mener Terje Søviknes står overfor krevende oppgaver i sin nye rolle som folkhelseminister. 


Han skal forsøke å samle regjeringens felles innsats for å redusere helseutgiftene, som i dag har vokst til over 360 milliarder i året.

– SSB sier at statens inntekter vil synke. Det blir flere på pensjon og trygd, som skal leve av inntektene som færre i jobb skal skape. Dagens unge kan i framtiden få et dårligere velferdstilbud, eller mye høyere skatter, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

– Et godt alternativ er å satse på forebygging, i stedet for å reparere helse. Friske mennesker yter dessuten mer på jobb, jobber flere år, og bruker mindre av helse- og velferdstjenester. Dette øker statens inntekter, og reduserer kostnadene, understreker Heimdal, og minner om at friluftsliv landets største kilde til aktivitet, og en nøkkel i folkhelsearbeidet.

Norsk Friluftsliv møtte Terje Søviknes rett før han fikk nøkkelen til sitt nye kontor, fra partikollega, og avtroppende folkehelseminister, Sylvi Listhaug.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Lasse Heimdal minnet statsråden om friluftslivets betydning, og at fellesorganisasjonens 17 frivillige organisasjoner er en viktig samarbeidspartner i innsatsen for folkehelsen.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.