Nytt treningssenter på Ringerike

Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge

Da Studentsamskipnaden tidligere i høst åpnet nytt treningssenter på USN, var det et etterlengtet tilbud som kom på plass. 


En av studentene som bruker senteret er Vilde Lunde (21). Hun er glad i å trene utholdenhet og styrke, noe som har stått spesielt i fokus etter en korsbåndskade hun fikk på fotballbanen for tre år siden.

Førsteårsstudenten begynte på en bachelor i jus i høst og prøver nå å finne en god rutine på å trene to til tre ganger i uka. Hun kjenner nemlig treningsutbyttet på flere måter enn at kroppen blir sprekere.

– Jeg merker forskjell ved at jeg blir litt lettere til sinns, får bedre humør og konsentrasjon hvis jeg får svettet ut eller løpt fra meg litt av det stresset eller de følelsene jeg bærer på. Jeg tror absolutt at trening er bra for både kroppen, helsa og sjela!

Treningssenteret på Ringerike sto klart i september i 2019, og er lokalisert inne på campus i tilknytning gymsalen. Senteret består av tredemøller og et styrketreningsrom med vekter og apparater, og holder åpent hver dag året rundt fra klokken 05.00 til 23.00. Gymsalen som ligger i umiddelbar nærhet brukes foreløpig til gruppetimer som yoga, sirkeltrening/crossfit, dans og ansattetrening, i tillegg til annen studentidrett som organiseres gjennom Studentsamfunnet i Ringerike (som volleyball og fotball).

Vilde trener ofte etter forelesninger eller på kveldstid sammen med venner, men det går altså mest i løping og styrke. Foreløpig.

– Jeg er veldig glad i å trene med venner! Da kan vi lære av- og motivere hverandre. Jeg kommer nok til å satse på å få med meg noen venner til å prøve gruppetimer også for å se hva vi synes om det. Det er uansett gøy å trene sammen! sier Vilde.

Lars Haakon Bakken er idrettskonsulent og primus motor for treningssenteret på Ringerike. Han er opptatt av at flest mulig skal vite om tilbudet og selvfølgelig at de også skal ønske å bruke det. 

– Det er viktig for meg at studentene på Ringerike vet at de kan komme og trene på campus, for trening er bra for helsa og letter en studenthverdag, sier Lars.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.