Nye reiseråd: Dette dekker reiseforsikringen

tryg forsikring

Norske myndigheter la i dag frem nye reiseråd som gjelder fra 15. juli. Der heter det at det gjøres unntak fra reiserådet for alle land i EØS/Schengen-området, med unntak av Bulgaria, Kroatia, Ungarn, Luxembourg, Portugal og Romania.


Det gjøres også unntak fra reiserådet for tre regioner i Sverige: Kronoberg, Blekinge og Skåne. Det er ellers ingen endringer i eksisterende unntak for resten av Norden.

– Vi dekker avbestilling fra og med i dag for reiser til land norske myndigheter gjør unntak fra 15. juli, det vil si grønne land. Skulle landet bli rødt innen avreise er avbestilling også dekket. Vår reiseforsikring til landene som er omfattet av det nye reiserådet (grønne land) gjelder også fra og med i dag. I praksis kan man dermed bestille billett i dag og reise i morgen til land som er dekket av det nye reiserådet (grønne land), og være dekket av vår reiseforsikring, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Reiseforsikringen følger myndighetenes reiseråd
Med de nye reiserådene gjelder Trygs reiseforsikring i Norge og i alle land/områder hvor Utenriksdepartementets reiseråd er opphevet på avreisetidspunktet. Avbestilling av reise til utlandet bestilt før 14. mars dekkes så lenge UD fraråder reise på avreisetidspunktet.

Følgende regler gjelder:

  • Gjelder reiserådet (rødt land) når man bestiller billett, dekkes ikke avbestilling.
  • Gjelder ikke reiserådet (grønt land) når man bestiller billett, dekkes avbestilling.
  • Gjelder reiserådet (rødt land) ved avreisedato, dekkes ikke reisen av reiseforsikringen.
  • Gjelder ikke reiserådet (grønt land) ved avreisedato, dekkes reisen av reiseforsikringen.

Reiser man til et land hvor reiserådet ikke gjelder (grønt land), og det innføres reiseråd av norske eller lokale myndigheter mens man oppholder seg der, gjelder reiseforsikringen.

Fraråder reiser til røde land
Irgens oppfordrer ikke nordmenn å reise til land der reiserådene fremdeles gjelder etter 15. juli.

– Husk at store deler av verden fortsatt er risikabel, sier han.

Tryg frykter heller ikke at vi står foran et nytt «koronakaos» når grensene mot Europa nå blir delvis åpnet.

– Vi tror antallet utenlandsreiser vil øke, men det vil trolig være i begrenset utstrekning: Mange har valgt Norgesferie, og det er langt færre flyavganger enn normalt. Samtidig er det en risiko for at land som nå er grønne, kan bli røde igjen gjennom sommeren. Samlet sett tror vi derfor at folk ikke vil panikk-reise til utlandet nå, sier Irgens.

Har fått over 50.000 reiseskadesaker
Hittil i år har Tryg registrert over 50.000 reisesaker hvorav vel 34.000 er relatert til koronasituasjonen. Antall saker i første halvår er 5.000 flere enn i hele fjor.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.