Nye operasjonsstuer i Danmark

operasjonsstuer danmark
operasjonsstuer danmark
Nye operasjonsstuer i Silkeborg på brukernes premisser.

Arkitema Architects har nettopp vunnet en konkurranse på å designe operasjonsstuer samt flere personfasiliteter på Regionhospitalet Silkeborg i Danmark der ambisjonen er å være tett på brukerne fra starten av, så resultatet blir en suksess. Ombygningen av operasjonsstuene skal bidra til moderne og tidsriktig fasiliteter, til både ansatte og pasienter på sykehuset.


Regionshospitalet Silkeborg som de fire siste årene har blitt kåret til Danmarks beste mindre sykehus, har ambisjoner om å holde et fortsatt høyt nivå, der de nå er i gang med ombygning av blant annet deres operasjonsstuer til den dagkirurgiske avdelingen. De eldre stuene skal transformeres opp til dagens tidsriktige standard og bidra til å skape mere fleksible løsninger for å bidra til å utnytte sykehuset ressurser optimalt. Designet og prosessen skal i sin helhet gjennomføres av Skandinavias 5. største arkitektkontor Arkitema Architects, som nylig også har vært arkitekt for de nye operasjonsstuene i Vejle.

– For oss er det uhyre viktig å oppnå et best mulig resultat ved at brukerne er tett på vårt utformingsarbeid. Det er brukerne som vet hvordan sitt daglige arbeid skal utføreres på sykehuset, der de sitter med verdifull detaljkunnskap i prosjektet, forteller assosiert partner i Arkitema Architects, Birgitte Gade Ernst.

Arkitema sine prosesser sikrer en tett involvering av alle mennesker som skal arbeide i operasjonsstuene og de omkringliggende personalrom, pasientrom og fellesarealer sett opp mot dem dem selv og pasientene.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.