Nye eiere gir nye muligheter for Aleris

aleris

Investeringsselskapet Triton kjøper det skandinaviske private helseforetaket Aleris. Triton ser gode muligheter til å videreutvikle Aleris i et skandinavisk marked med stadig økende etterspørsel etter private helsetjenester.


Oppkjøpet gjelder omkring 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Norge, Sverige og Danmark med tilsammen 3300 medarbeidere og omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner.

– Overgangen til nye eiere betyr nye muligheter for oss i Aleris – og for våre pasienter. Triton har nyttig ekspertise og erfaring, mens Aleris har topp medisinsk kompetanse og dyktige medarbeidere innen en rekke medisinske disipliner. Sammen skal vi skape en enda bedre plattform for å levere høykvalitative og innovative helsetjenester til våre nærmere 1 million pasienter. Fremover skal vi nå ut til enda flere av dem som trenger vårt medisinskfaglige tilbud og gode service. Eierskiftet vil gi fornyet inspirasjon i vårt arbeid med å bygge videre på Norges ledende private helseforetak, sier Mia Grundstrøm, administrerende direktør i Aleris Norge.

– Vi ser oppkjøpet som et bevis på at vi har lykkes med å skape et godt og etterspurt alternativ til pasientene. En eier som er klar til å satse vil bidra til at vi kan fortsette å vokse og videreutvikle helhetlige, sømløse pasientforløp og å åpne nye helsetjenester på nye områder, sier Grundstrøm. 

Aleris er Norges største private helseforetak med sykehus, medisinske sentre og røntgenavdelinger over hele Norge, fra Tromsø i nord til Lillesand i sør. Helseforetaket tilbyr diagnostikk og behandling innenfor en rekke medisinske fagområder, både på vegne av det offentlige og til private pasienter.

I Norge har Aleris 1100 medarbeidere. Aleris omsetter i Norge for 1,5 milliarder i året.

Triton er et investeringsselskap som i dag eier 38 virksomheter med til sammen 73 000
medarbeidere.

– Vår oppgave blir nå å gi Aleris´ kompetente medarbeidere og ledelse de beste forutsetninger for å fortsette utviklingen av Skandinavias ledende private helseforetak, sier Peder Prahl, direktør i Triton.

Patricia Industries (Investor AB, der den svenske Wallenberg-familien har aksjemajoritet), selger seg dermed ut av Aleris etter 10 år som eiere. Eierskiftet forutsetter behandling av konkurransemyndighetene. Hvor lang tid dette vil ta, er ikke klart.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.