Ny type klær for helsesektoren lansert

eagle gear
eagle gear
Eagle Gear lansert.

Aegle Gear, et amerikansk selskap som produserer klær for helsevesenet, ønsker å endre tankegangen til helseinstitusjoner og helsepersonell når de velger sine uniformer.


George Brown og Uli Becker (tidligere administrerende direktør i Reebok) møtte for 25 år siden mens de arbeidet for sportsklærgiganten Adidas. Nå som grunnleggerne av Aegle Gear, ønsker de å heve standarden for egenskapene til arbeidsklær for leger og annet helsepersonell.

– Årene vi har brukt på å designe klær for å hjelpe idrettsutøvere konkurrere på et høyere nivå har er en stor fordel når vi lager klær for de som er på vakt for å redde liv, sier Brown.

Når han ser på dagens produkter som er tilgjengelig for helsepersonell på TV program som «Scrubs» visste Brown at han kunne gjøre det bedre. Aegle Gear mener at form følger funksjon, og bruker bl.a. varig antimikrobielle stoff laget for å tåle de daglige påkjenningene i helsesekotoren.

Klærne er rip-stop og stretch behandles med allergivennlig antimikrobielle middel. Klærne har en væskeavvisende barriere som er bygget for å være behagelig og lett å vedlikeholde. Utformingen er ergonomisk, og tilbyr mange av funksjonene som finnes i treningsklær.

Aegle Gear har testet klærne på leger og sykepleiere på Erlanger Health System i Chattanooga, det syvende største offentlige sykehus i USA. Erfaringene er svært positive ifølge ledelsen på sykehuset, så kanskje ser du slike klær nesten gang du er på et sykehus i Norge?


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.