Ny nettportal kan løse fastlegekrisen

legeoppdrag

Det er mange som mener det er for få leger i Norge eller at ventetiden for å få legetime hos fastlegen er for lang. Nå kan den nye nettportalen Legeoppdrag.no gjøre det lettere for legekontor og kommuner å få tak i ledige leger.


– Vi har blitt godt mottatt av både leger og kommuner. Over 800 leger og studenter med lisens har opprettet profil i databasen, og over 40 vikariat er utlyst, sier Don Ransi Eidissen Liyanarachi som er en av legene bak Legeoppdrag.no.

Med «fastlegekrise» og bemanningsproblem i flere kommuner er det mange som ser på løsninger, og ofte blir det benyttet vikarbyrå til svimlende summer og med varierende kvalitet.

– Kort fortalt har nå noen leger med førstehåndserfaring med denne krisa, med god støtte fra Innovasjon Norge, utarbeidet en portal hvor kommuner og leger enkelt kan møtes og «legeoppdrag» formidles direkte. Dette er en effektiv og svært kostnadsbesparende modell som aldri før har vært brukt i Norge, avslutter Don Ransi.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.