Ny mekling for redningsmenn i streik

helikopter

Etter én måned med streik møter partene på nytt Riksmekleren torsdag. Fire redningsmenn er nå i streik og det er ingen redningsmenn ved basene i Hammerfest og Vardø. Parats forhandler, Lars Petter Larsen, sier streikeviljen fortsatt er stor, selv om han håper på en løsning.


Streiken blant redningsmenn i Bristow Norway har nå vart i fire uker, etter at meklingen hos Riksmekleren ikke førte fram i februar. Stridens kjerne er uenighet om tariffavtale og arbeidsvilkår for de ansatte.

Les også:  Inngår omfattende rammeavtaler med sykehus-Norge

Parats forhandler sier Bristow Norway og NHO ikke vil inngå tariffavtale med bestemmelser og vilkår som er vanlig for andre redningsmenn i Norge.

– Streikeviljen er fortsatt stor, men vi er selvfølgelig interessert i å finne en løsning, sier Larsen.

Bristow Norway har ansvaret for SAR-operasjoner (search and rescue) i Hammerfest, Vardø og på Ekofisk. Redningsmennene er besetningsmedlemmer på redningshelikopter og har ansvaret for det redningstekniske arbeidet. I en akuttsituasjon er det disse som evakuerer pasienter ved heisoperasjoner fra båter, eller fra sjøen, under krevende forhold. I tillegg assisteres sykepleiere og annet helsepersonell.

Les også:  Offisiell åpning av ny fløy ved Martina Hansens Hospital

Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.