Ny mekling for redningsmenn i streik

helikopter

Etter én måned med streik møter partene på nytt Riksmekleren torsdag. Fire redningsmenn er nå i streik og det er ingen redningsmenn ved basene i Hammerfest og Vardø. Parats forhandler, Lars Petter Larsen, sier streikeviljen fortsatt er stor, selv om han håper på en løsning.


Streiken blant redningsmenn i Bristow Norway har nå vart i fire uker, etter at meklingen hos Riksmekleren ikke førte fram i februar. Stridens kjerne er uenighet om tariffavtale og arbeidsvilkår for de ansatte.

Parats forhandler sier Bristow Norway og NHO ikke vil inngå tariffavtale med bestemmelser og vilkår som er vanlig for andre redningsmenn i Norge.

– Streikeviljen er fortsatt stor, men vi er selvfølgelig interessert i å finne en løsning, sier Larsen.

Bristow Norway har ansvaret for SAR-operasjoner (search and rescue) i Hammerfest, Vardø og på Ekofisk. Redningsmennene er besetningsmedlemmer på redningshelikopter og har ansvaret for det redningstekniske arbeidet. I en akuttsituasjon er det disse som evakuerer pasienter ved heisoperasjoner fra båter, eller fra sjøen, under krevende forhold. I tillegg assisteres sykepleiere og annet helsepersonell.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.