Ny bok: Studentkokeboka

vegetar

Hva slag mat holder deg mett hele dagen på lesesalen? Hvordan spiser du deg til bedre resultater på eksamen?


Du er hva du spiser, skriver lege og forfatter av «Studentkokeboka», Are Brean. Noe av det aller mest forbløffende med hjernen vår er dens unike plastisitet – evnen til konstant å la seg endre av påvirkninger fra miljøet.

Dette er også studentens viktigste egenskap: evnen til å putte nye erfaringer og ny læring inn i hjernen. Læring gir fysisk endring i hjernen, ved at du danner nye forbindelser mellom hjernecellene. Du styrker og bygger de forbindelsene som er nyttige og mister de som er unyttige. All denne endringen krever byggeklosser og dem får du gjennom maten du spiser. 

På skolen lærte vi at kroppen trenger riktig næring for å holde seg frisk og rask. Det er vel og bra, men bare halve sannheten. For du skal ikke bare fø kroppen. Du skal fø hjernen også. Som student er det kanskje det aller viktigste du gjør. 20 prosent av all energien du spiser går rett til hjernen.

I «Studentkokeboka» finner du smarte matlagingsteknikker, du får tips om bærekraftig mat, og oversikt over mat som styrker evnen til å lære. Du får oppskrifter på rask og billig mat som fungerer ekstra godt i studenthverdagen, og som smaker fantastisk. Ingrediensene er tilpasset en stram studentøkonomi, og rettene kommer med geniale tips til variasjoner.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.