Ny bok: Naturen hjelper oss å bli mer bevisst våre følelser

naturtilstander

Forfatter bak boken Naturtilstander, filosofen Haakon Lindgaard Gaukstad, ønsker å gi leseren et mer bevisst forhold til sine følelser. Det er ingen liten ting. Følelser er selve tråden i den veven vi kaller vår tilværelse.


Økt bevissthet om våre følelser er slik nøkkelen til å leve et godt og rikt liv. I dette kan naturen være vår dialogpartner, som en alltid nærværende Sokrates.

Tankene former livet
Haakon Lindgaard Gaukstad er filosofisk praktiker; en som bistår folk i deres egen filosofering over små og store spørsmål. Filosofi er undring. Filosofi er kreativitet. Filosofi er å grave litt dypere. Finne nye mønstre, friske farger. Der psykologene ofte må ta kliniske og teoretiske hensyn, kan filosofen tenke uavhengig av slike føringer. Den som filosoferer, tenker fritt, nytt og lekent. Det kan være gull verdt. For hva du tenker, former livet ditt.

I tiden: psykisk helse vs. naturen
I vår tid er interessen for selvutvikling, livsmestring og psykisk helse allestedsnærværende. Terapi er blitt TV-underholdning. Det blogges om angst og selvskading. Livsmestring skal inn i skolen som eget fag. Psykologen Jordan Peterson fyller Oslo Spektrum med sine terapeutisk-politiske utfall. Mindfulness og selvutviklingskurs er i skuddet som aldri før.

Samtidig en sterk interesse for natur og friluftsliv. En undersøkelse fra 2017 viser at 7 av 10 nordmenn går tur hver uke. DNT har nylig passert 300 000 medlemmer. Lars Monsens minutt for minutt TV-sending fra fjellturene han gikk denne sommeren, gjorde stor suksess på NRK. Nesten daglig blogges, skrives, postes og utgis det bøker om naturens og friluftslivets betydning.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.