Ny astmabehandling: Første pusteaktiverte ICS/LABA kombinasjon i spray

Mundipharma

Mundipharma Norge har nå lansert Flutiform K-haler, en ny astmabehandling for ungdom (fra 12 år og oppover) og voksne med astma, der bruk av et kombinasjonspreparat (et inhalert kortikosteroid (ICS) og en langtidsvirkende β2-agonist (LABA)) er egnet. Dette er den første pusteaktiverte ICS/LABA kombinasjonen i en spray, som er tilgjengelig i Norge.


Flutiform K-haler er designet med tanke på å gjøre det enklere for pasienten å bruke inhalatoren riktig. Denne medisinen inneholder flutikasonpropionat og formoterol, er tilgjengelig i to styrker (50/5μg and 125/5μg) og tas som to inhalasjoner to ganger daglig.1

Flutiform K-haler inneholder den samme kombinasjonen som Mundipharma sin allerede eksisterende vedlikeholdsbehandling flutiformspray.

– Lanseringen av Flutiform K-haler i Norge viser vårt engasjement for å bedre resultatene til pasienter med astma. Denne inhalatoren har blitt designet med tanke på pasientene, ved at den fjerner behovet for koordinering – altså aktivere inhalatoren samtidig med inhalasjonen. Formålet med dette er å gjøre det enklere for pasientene å bruke den riktig, sier Kjetil Kollstad, Daglig leder for Mundipharma i Norden.

Til tross for en rekke tilgjengelig behandlingsalternativer er astma fortsatt en ødeleggende helsetilstand, og utgjør et stort problem for omtrent 30 millioner barn og voksne under 45 år i Europa. Dårlig astmakontroll er assosiert med økt forekomst av eksaserbasjoner, dårligere livskvalitet, økt bruk av helsetjenester og redusert produktivitet.

Studier har vist at det fortsatt er mange pasienter som gjør feil når de bruker inhalatoren sin, hvilket også er assosiert med dårligere astmakontroll og en økning i eksaserbasjoner. Løpende opplæring kan bidra til å redusere kritiske feil.

Mundipharma har forsøkt å lytte til pasienter og leger for å forstå de utfordringene man har i hverdagen når det gjelder å håndtere astma. Vår kompetanse innen medisin og vår tilnærming for å tilby en rekke pasientorienterte løsninger, er gjort i et forsøk på å forbedre utfallet for pasientene og også gjøre det enklere for pasienter med astma å puste bedre.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.