NRK-serien Bamselegen med spesialepisode om virus

nrk

Barneserien Bamselegen fra NRK Super ønsker å bidra til å minske legeskrekk og sykehusangst hos barn. Situasjonen vi er i nå kan skape utrygghet for mange barn, derfor kommer nå Bamselegen med en spesialepisode om virus.


I episoden møter vi bamsen Kose som er veldig varm og har ekkel hoste. Bamse-eier Maria og bamselegen Charlotte (Olsen) mistenker at han har et litt vanskelig virus. Derfor må de ha på seg beskyttelsesdrakter når de undersøker Kose, slik at de unngår å bli smitta selv.

Prosjektleder for serien, Jon Arne Hoff Johansen, håper at denne episoden kan hjelpe barn å håndtere usikkerheten en del av dem kjenner på i disse dager.

– Noe som bidrar til utrygghet for mange barn, er å se leger og annet helsepersonell kledd opp i fullt smittevernutstyr, et skremmende syn både for barn og voksne. Vi ønsker å ufarliggjøre dette ved å forklare hvorfor man må ha på seg dette, samt vise at under alt dette utstyret er det et snilt menneske som bare vil oss godt. I tillegg vil vi forklare hvordan man tar prøver når man mistenker Korona -eller annen virusinfeksjon, noe som flere barn vil oppleve de kommende ukene. Til slutt ønsker vi også å lære barna om smitte og smittevern.

Bamselegen selv er Charlotte Olsen, og jobber til vanlig som barnelege på St. Olavs hospital.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.