Norsk Luftambulanse styrker akuttberedskapen under Arctic Race

norsk luftambulanse

Stiftelsen Norsk Luftambulanse er blitt medisinsk partner for sykkelrittet Arctic Race of Norway. Med legebil, anestesilege og to bemannede ambulanser blir akuttberedskapen styrket gjennom hele rittet, som i år går gjennom Lofoten, Vesterålen og Ofoten 15. – 18. august.


– Arctic Race er en folkefest. Det er viktig at arrangementet er så trygt som mulig for alle som deltar. Vi er blitt bedt om å stille med ekstra akuttberedskap i tillegg til den som det offentlige helsevesenet tilbyr. Det gjør vi for at hjelpen skal være på plass umiddelbart dersom noen skader seg eller blir syke under rittet, sier generalsekretær Hans Morten Lossius i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Årets Arctic Race går gjennom Lofoten og Vesterålen, før det ender opp i Narvik. I løpet av de fire dagene rittet varer vil to ambulanser og en legebil fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse følge syklistene. Legebilen er bemannet med en anestesilege og en paramedic. Ambulansene er bemannet med ambulansepersonell.  

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for å ha Stiftelsen Norsk Luftambulanse med på laget.

– Det er lange avstander i Nord-Norge, og gjennom ekstra medisinsk beredskap fra Stiftelsen Norsk Luftambulanse gjør vi Arctic Race of Norway til en enda tryggere opplevelse for syklistene, alle som er involvert i arrangementet, og alle som ser på, sier Dybdal.

Syklistene vil sykle fire etapper gjennom kommunene Moskenes, Vestvågøy, Vågan, Sortland, Hadsel, Lødingen og Narvik. Stiftelsen Norsk Luftambulanse håper på et godt samarbeid med lokalt helsevesen i alle kommunene rittet passerer.

– Vi vet at det finnes en god kommunehelsetjeneste, ambulansetjeneste og luftambulanse i området ved behov. Men vi ønsker å bidra ekstra for at folk skal få raskest mulig helsehjelp der de er. Målet vårt er å bringe sykehuset ut til pasientene. Som ideell organisasjon gjør vi dette på lag med pasientene og innbyggerne i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, sier Hans Morten Lossius. 

Arctic Race of Norway venter 120 ryttere og flere titalls tusen tilskuere under årets ritt. I tillegg vil det være rundt 1000 frivillige involvert i arrangementet.

Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd håper at samarbeidet mellom Arctic Race of Norway og Stiftelsen Norsk Luftambulanses skal bidra til at flere laster ned appen Hjelp 113 på telefonen. Den er utviklet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og gir nødsentralene melding om nøyaktig hvor innringeren er. Dermed kan den spare livsviktig tid for den som har skadet seg ved at hjelpen kommer raskere fram.

– Vi ønsker å bidra til at så mange som mulig skal bruke den vakre naturen som omgir oss. Enten du er til fots eller på sykkel, så er det ikke alltid lett å vite hvor du er og hva du skal gjøre når uhellet er ute. Både syklister og turgåere bør derfor ha denne appen. Den kan redde liv, sier Hushovd.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.