Norsk bok om hukommelse slås stort opp i utenlandske medier

the observer.

I dokumentarboken «Å dykke etter sjøhester» tar nevropsykolog Ylva Østby og hennes søster, journalist og forfatter Hilde Østby, leserne med på en forrykende rundreise i hukommelsen. Nå har verden fått øynene opp for den unike, norske boken som på engelsk har fått tittelen Adventures in Memory. The Science and Secrets of Remembering and Forgetting.


Denne uken har søstrene coveroppslag og store intervju i anerkjente aviser som The Times, The Observer, The Guardian og The Mail. Den internasjonale interessen er i ferd med å ta av.

Solgt til hele 14 språkområder
Rettighetene til boken er foreløpig solgt til 14 språkområder, og foruten World English Rights som er solgt til det prestisjetunge forlaget Greystone Books, ser vi land som Aserbajdsjan, Frankrike, Nederland, Polen, Spania, Korea, Tyrkia og Tyskland på listen.

– Å dykke etter sjøhester forteller deg alt du trenger å vite om hukommelsen. Boken byr på underholdene og lærerik forsknings- og vitenskapsformidling og setter temaet «hukommelse» inn i en større kontekst. Boken går rett inn i en internasjonal trend der populærvitenskapelige bøker står sterkt, forteller leder av Cappelen Damm Agency Ingvild Haugland.

Hukommelsen en upålitelig venn
Forfatterne viser oss hvordan hjernen på nesten magisk vis henter fram informasjon og gjenskaper øyeblikk for oss, og hvordan minner danner et nødvendig grunnlag for vår evne til å forestille oss framtiden. Men like mye handler boken om at hukommelsen er en svært upålitelig venn som følger noen helt egne regler, og at noen minner er aller best glemt.

Boken tar blant annet for seg falske minner, glemsel, hukommelsesteknikker og minnehoper, og de to forfatterne snakker med en mann som har mistet all hukommelse, en Utøya-overlevende, ti dykkere, fire stormestre i sjakk, en kriminaletterforsker, en operasanger, en hukommelsesmester, en quizdronning, forfatter Linn Ullmann og flere.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.