Norges største nettapotek bytter navn til Farmasiet

farmasiet

På 4 år er Komplett Apotek blitt Norges største nettapotek. Med ny sjef og nye eiere satser selskapet offensivt og vil få flere nordmenn til å se hvor enkelt det er å handle apotekvarer på nett. Som en del av satsningen bytter selskapet navn, til Farmasiet.


− Dette er et taktskifte for vår del og starten på et digitaliseringseventyr. Vi går fra å være en del av Komplett til å stå på egne ben både som organisasjon og som merkevare. Apotek på nett i Norge har minst like stort potensial som kleshandel, sier Hans Kristian Furuseth, sjef i Farmasiet.

Furuseth har lang fartstid fra netthandelsmarkedet og har blant annet vært Norden-og Storbritanniasjef for Zalando, i tillegg til å drive netthandelsstartups. Han sier den norske apotekhandelen på nett er umoden, og viser blant annet til Sverige hvor markedsandel på nett på over 10%.

I Norge står netthandel for 1% av den totale handelen og er i stor vekst. Apotekvarer er blant de letteste varene å kjøpe på nett da kunden som oftest vet hva den vil ha og risikoen for retur er lav. Kunder er opptatt av kompetanse og trygghet for reseptbelagte legemidler og der opererer Farmasiet på samme måte som fysiske apotek, med egen konsesjon og kunnskapsrike farmasøyter og apotekteknikere tilgjengelig på chat, e-post og telefon.

− Vi ser at stadig fler oppdager at de sparer tid og penger ved å handle på nett. Det er ingen grunn til at denne trenden ikke gjelder for apotek. I tillegg er det jo et diskresjonselement som taler for apotek på nett, sier Furuseth.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.