Norge vil mangle 18.000 helsefagarbeidere i 2030

sykehus mat

Tall fra SSB viser at mangelen på helsefagarbeidere øker i rekordfart. Dette er en varslet krise, og det er på tide å ta tak nå!


En ny rapport fra SSB, bestilt av Helse- og omsorgsdepartementet, viser at Norge vil mangle 18.000 helsefagarbeidere i 2030. Mangelen på sykepleiere vil være på 28.000. Det er forventet at bemanningsbehovet i helse- og omsorgssektoren vil dobles frem mot 2060, og beregninger viser at denne sektoren vil stå for 24 prosent av alle årsverk i 2060.

– Nå må politikerne våkne og ta grep, så den varslede krisen ikke blir realitet. Sykepleiermangelen gjør at mange ikke får den behandlingen og pleien de har behov for, sier Eli Gunhild By, leder i Norsk sykepleierforbund (NSF), til VG.

For å bidra til å dekke det økende behovet i helse- og oppvekstsektoren, lanserer NKI Nettstudier nå nye og oppdaterte kurs i programfagene til Helse- og oppvekstfag Vg1. Programfagene har fått et visuelt løft og baserer seg på ny litteratur.

De nye oppgavene gir interaktivitet og variasjon for å sikre et godt læringsutbytte. Helse- og oppvekstfag Vg1, legger grunnlaget for mange ulike utdanninger, og er et godt utgangspunkt om du har et ønske om å jobbe innen helse- og oppvekstsektoren.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.