NM i sunn fastfood: Konkurrerer om den beste maten til folk i farta

Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå skal veimaten blir sunnere. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer for 6. året på rad konkurransen NM i Sunn fastfood. Målet med konkurransen er å sette søkelyset på det som tilbys til folk i farta.


Både ferger, bensinstasjoner, streetfoodutsalg, utsalgssteder på flyplasser og gatekjøkken er noen av de som har meldt seg på og som ønsker å bidra til at kundene sine velger litt sunnere. LEON er en stor internasjonal kjede som har meldt på alle sine utsalgssteder i Oslo.

– Det er gledelig å se at vi har så stor variasjon i utsalgssteder og at engasjementet har spredd seg til både sjø, land og luft. Et fergeselskap, to utsalgssteder på Oslo Streetfood og et utsalgssted på Oslo lufthavn, Værnes og Sola er noen av dem som har meldt seg på, sier Toril Gulbrandsen matfaglig rådgiver og prosjektansvarlig for NM i sunn fastfood ved Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Målet med konkurransen er å skape engasjement til å ville gjøre mat man får på farten litt sunnere.

– Mange forbrukere ønsker sunnere alternativer og det er viktig å møte forbrukernes ønsker, det gir også konkurransefortrinn, sier Toril Gulbrandsen.

Jurymedlem og kokk Bård Greni hilser konkurransen velkommen og håper den kan bidra til å øke bevisstheten om hva som serveres langs veiene.

– Som kokk håper jeg på å se sunnere alternativer som også selvsagt smaker skikkelig godt. Folk spiser det de synes er godt, så enkelt er det. Smak og sunn mat kan passe som hånd i hanske og trenger slett ikke gå på bekostning av hverandre. Bare tenk deg- hva er vel et måltid uten grønnsaker? Kjedelig og fargeløst. Jeg gleder meg til å se årets bidrag.

Folk på farten vil i sommer bli møtt med et sunnere alternativ når de stopper for en rast ved et utsalgssted som deltar i konkurransen. Deltakerne har merke på døra og merke på retten de har meldt på. Den skal stå på menyen i sommer. Det er god variasjon og kreativitet i deltagende retter. Felles for alle er at de skal inneholde minst 100 g frukt, bær og/eller grønnsaker. Det er også positivt om retten har innslag av andre matvarer som vi bør spise mer av, som fisk og grove kornprodukter. Her er det bare å glede seg til at det blir lettere å velge sunt.

Jurymedlem Anne Kristin Vie i Forbrukerrådet gleder seg til å se og smake på resultatene.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.