NM i frukt og grønt 2016

Frukt- og grøntavdelingen i butikken er viktig. Mange forbrukere velger butikk ut i fra nettopp denne avdelingen, og alle kjedene jobber godt med eksponering av denne viktige kategorien. Siden frukt og grønt er levende varer, er behandlingen av dem i butikken spesielt viktig. Ødelagte og dårlige varer selger ikke, og svært mye kjøpes på impuls.


– Butikken er en av de viktigste arenaene for gode kostholdsvalg. En inspirerende og rikholdig frukt- og grønnsaksavdeling er et viktig virkemiddel for å få folk til å spise 5 om dagen slik vi anbefaler. Vinnerne viser oss at en systematisk satsning gir resultater, sa Linda Granlund, divisjonsdirektør for folkehelse i Helsedirektoratet, da hun delte ut prisen til en av de fire vinnerne fredag.

Følgende butikker har nådd til topps i årets konkurranse, og kan smykke seg med tittelen vinner av NM i frukt og grønt 2016:

Coop Mega Bekkestua – store supermarkeder / hypermarkeder
Coop Marked Syvde – små supermarkeder
Bunnpris Oldeide – supretter
Jacob’s Majorstuen – åpen klasse

Årets spurtprisvinnere er:

Bunnpris Oldeide – Bær
Matkroken Måsøy – Rotgrønnsaker og poteter
Matkroken Vengsøy – Løk
Matkroken Åse – Epler

Det er tiende året på rad at NM i frukt og grønt arrangeres. Konkurransen ble opprettet i 2007 av Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i samarbeid med bransjebladet Dagligvarehandelen og analyseselskapet Nielsen Norge.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.