Nestlé lar forbrukerne følge maten fra gård til bord

Nestlé

Nestlé gir nå forbrukerne full innsikt i forsyningskjeden gjennom et samarbeid med OpenSC – en innovativ blockchain-plattform, som gjør det mulig for forbrukere å spore maten de kjøper helt tilbake til gården, uavhengig av hvor i verden gården befinner seg.


Gjennom dette samarbeidet, som er et pilotprojekt, blir Nestlé det første store mat- og drikkevareselskapet som annonserer at det vil åpne block chain-teknologien på denne måten. Dette er en del av Nestlés reise mot full transparens i verdikjeden.

Open SC er opprettet af WWF-Australia og Boston Consulting Group Digital Ventures, og selskapet har utviklet en plattform som gir alle – uavhengig av hvor de befinner seg – adgang til uavhengige og verifiserbare bærekrafts- og verdikjededata.

Fra Nestlés nordiske hovedkontor i København styrer Svante Palebo, Head of Operations i Nestlé Nordic, et stort prosjekt ved en av Nestlés nordiske fabrikker:

– Blockchain-initiativet til barnematen som produseres ved fabrikken vår i Finland vil gi forbrukerne innsikt i opprinnelse og gjenbruksmuligheter for emballasjen. Det gjelder for eksempel glasset, som barnematen kommer i, men også ingrediensenes opprinnelse, som for eksempel ville bær fra nordiske skoger, sier han.

Det opprinnelige, globale pilotprogrammet fra Nestlé vil spore melk fra bedrifter og produsenter i New Zealand til Nestlé-fabrikker og lagre i Midt-Østen. Senere vil teknologien bli testet på palmeolie fra Nord- og Sør-Amerika. Pilotprojektene gjør det mulig for Nestlé å forstå hvor skalerbart systemet er.

– Vi ønsker at forbrukerne skal kunne ta en velinformert beslutning når de handler – og velge produkter som produseres ansvarlig.» Open blockchain-teknologi kan gi oss mulighet til å tilgjengeliggjør pålitelige opplysninger med forbrukerne, sier Magdi Batato, Executive Vice President, Head of Operations, Nestlé.

Nestlé har arbeidet med blockchain teknologi siden 2017, særlig med IBM Food Trust.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.