Nestlé lar forbrukerne følge maten fra gård til bord

Nestlé

Nestlé gir nå forbrukerne full innsikt i forsyningskjeden gjennom et samarbeid med OpenSC – en innovativ blockchain-plattform, som gjør det mulig for forbrukere å spore maten de kjøper helt tilbake til gården, uavhengig av hvor i verden gården befinner seg.


Gjennom dette samarbeidet, som er et pilotprojekt, blir Nestlé det første store mat- og drikkevareselskapet som annonserer at det vil åpne block chain-teknologien på denne måten. Dette er en del av Nestlés reise mot full transparens i verdikjeden.

Les også:  Slik kan økonomi påvirke din mentale helse

Open SC er opprettet af WWF-Australia og Boston Consulting Group Digital Ventures, og selskapet har utviklet en plattform som gir alle – uavhengig av hvor de befinner seg – adgang til uavhengige og verifiserbare bærekrafts- og verdikjededata.

Fra Nestlés nordiske hovedkontor i København styrer Svante Palebo, Head of Operations i Nestlé Nordic, et stort prosjekt ved en av Nestlés nordiske fabrikker:

– Blockchain-initiativet til barnematen som produseres ved fabrikken vår i Finland vil gi forbrukerne innsikt i opprinnelse og gjenbruksmuligheter for emballasjen. Det gjelder for eksempel glasset, som barnematen kommer i, men også ingrediensenes opprinnelse, som for eksempel ville bær fra nordiske skoger, sier han.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordførere nekter å ta imot penger for å gi eldre god mat

Det opprinnelige, globale pilotprogrammet fra Nestlé vil spore melk fra bedrifter og produsenter i New Zealand til Nestlé-fabrikker og lagre i Midt-Østen. Senere vil teknologien bli testet på palmeolie fra Nord- og Sør-Amerika. Pilotprojektene gjør det mulig for Nestlé å forstå hvor skalerbart systemet er.

– Vi ønsker at forbrukerne skal kunne ta en velinformert beslutning når de handler – og velge produkter som produseres ansvarlig.» Open blockchain-teknologi kan gi oss mulighet til å tilgjengeliggjør pålitelige opplysninger med forbrukerne, sier Magdi Batato, Executive Vice President, Head of Operations, Nestlé.

Les også:  Økt forskningsinnsats på persontilpasset mat til eldre

Nestlé har arbeidet med blockchain teknologi siden 2017, særlig med IBM Food Trust.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.