Nederlandske Bergman Clinics utvider i Skandinavia med oppkjøp av Memira øyeklinikker

memira

Bergman Healthcare Clinics kjøper opp Memira, den ledende øyeklinikkjeden i Norge, Sverige og Danmark, fra Patricia Industries, en del av Investor AB. Gjennom dette oppkjøpet ekspanderer selskapet, som er markedsledende innen elektive behandlinger i Nederland, sitt fremgangsrike konsept til Skandinavia.


Med 47 klinikker er Memira Skandinavias ledende kjede innen synskorrigerende operasjoner og en av de ledende aktørene i verden på linsebytte. Memira har et diversifisert nettverk av klinikker, og utfører årlig tusenvis av operasjoner. Med et bredt utvalg av øyebehandlinger, eksperter og et solid nettverk av øyeklinikker kan Memira nå, med de tidligere oppkjøpene av EyeCenter og StureOptikern, tilby sine kunder en helhetsløsning innen øyepleie.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Oppkjøpet passer svært godt inn i Bergman Clinics vekststrategi med fokus på å styrke selskapets ledende posisjon ytterligere innen elektive behandlinger samt ekspandere internasjonalt. Sentralt i denne strategien er Bergmans ekspertise i å levere høykvalitative, kundefokuserte behandlinger til konkurransedyktige priser. Memira vil utgjøre plattformen for Bergman Scandinavia og fortsette ekspansjonen på det skandinaviske markedet.

– Vi er veldig glade for å kunne føye Memira til Bergman Clinics-familien. Memiras kundebase, kvalitet og geografiske dekning kompletterer Bergman Clinics og gir oss muligheten til å utvide vårt fremgangsrike klinikkonsept ytterligere. Dessuten gir denne sammenslåingen større plass til felles investeringer i teknologisk innovasjon, digitalisering og utdanning. Dette styrker vår ledende posisjon ytterligere, sier Hans van der Heijden, konsernsjef hos Bergman Healthcare Clinics.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Johanna Öberg vil fortsette i sin stilling som konsernsjef og adm.dir. hos Memira, og ser frem til samarbeidet:

– Vi har de siste to årene hatt en tydelig strategi for å utvide virksomheten. Memira har vokst både organisatorisk og gjennom oppkjøpene av EyeCenter og StureOptikern. Dette har gitt gode resultater og dermed forutsetninger for å ta enda større steg. Med Bergman Clinics som ny eier ser jeg at vi kan akselerere vår vekstreise ytterligere. Jeg er glad for at virksomheten nå kommer inn i en enda større sammenheng, der vi sammen kan utvide og skape vekst for den felles virksomheten i Skandinavia.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

– Fra styrets side er jeg glad for at vi nå har funnet en god hjemmehavn for Memira. Vi har omsorgsfullt valgt en ny eier med kapasitet til å fortsette veksten til det lønnsomme og velholdte selskapet som den nåværende ledelsen har skapt for Memira, sier Dan Pitulia, Memiras styreleder.

Transaksjonen må godkjennes av Region Stockholm og nederlandske helse- og omsorgsmyndighetene. Kjøpesummen vil ikke bli offentliggjort.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.