Nå tilbyr NKI utdanningene Tannhelsesekretær og Apotektekniker

lager pakker

Yrkesfag gir oss fremtidens jobber, sa statsminister Erna Solberg, da hun åpnet utstillingen «Fremtidens yrkesfag» på Teknisk Museum i august. Arbeidslivet er i endring og det vil være et stort behov for fagarbeidere i årene som kommer.


I følge tall fra Veilederforum, vil det i 2030 mangle nesten 50 000 arbeidstakere innenfor pleie- og omsorgsfagene. NKI vil være med å fylle dette behovet i arbeidsmarkedet og har nå lansert kurs i Tannhelsesekretær Vg3 og Apotekteknikk Vg3.

Tannhelsesekretær Vg3
En tannhelsesekretær assisterer tannlegen under ulike behandlingssituasjoner. Tannhelsesekretæren har ansvar for røntgen og enklere laboratoriearbeid og har hovedansvar for hygienen og smittevernet på tannklinikken.

Dette innebærer rengjøring, sterilisering og vedlikehold av instrumenter og utstyr.

Apotekteknikk Vg3
En apotektekniker jobber på apotek under ledelse av farmasøyter. Jobben består hovedsakelig i å utøve god kundebehandling, samtale med kunden og veilede om riktig legemiddelbruk.

Etter avlagt eksamen på Vg3 kan du søke Helsedirektoratet om autorisasjon som helsepersonell.

Yrkesfag har mange fordeler
Yrkesfag åpner opp for muligheter du ikke ville fått om du hadde valgt studiespesialisering. Du har mulighet til å gå ut i arbeidslivet så snart du har fullført opplæringen, eller du kan ta videreutdanning, for eksempel en fagskoleutdanning.

Du har også mulighet til å ta påbygging til generell studiekompetanse, dersom du senere vil studere videre ved høyskole eller universitet.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.