Nå kan du ta legetimen på video

webcam videolege
webcam videolege
Legetime med webkamera.

Å få en time hos en lege er enklere sagt enn gjort. Legekontorene og fastleger har det ganske travelt og bare det å bestille en legetime kan være en vanskelig prosess. I tillegg er det ofte ventetid på legetimen, du får sjelden en legetime hos en lege rett etter du bestiller det.


Men inntoget av internett og teknologi har gjort hverdagen enklere for både pasienter og leger. Pasienter kan enkelt bytte fastlege og legene kan raskt finne ny informasjon om sykdommer og medisiner på internett.

Og nå kan du til og med treffe legen via et webkamera. Dette kalles videolege og det er faktisk flere legekontorer i Norge som tilbyr dette. På denne måten får du raskere en legetime, og kan prate med legen uten å måtte besøke et legekontor.

Dermed kan du kjapt få en sykemelding eller en resept om det er de du trenger. Men det er ikke alle legekontorer som tilbyr videolege, den enkleste måten å finne en videolege på er å sjekke Legelisten.no.

Merk at det ikke betyr noe om legekontoret befinner seg i en annen kant av landet om du likevel ikke skal gjøre fysiske undersøkelser hos legen. Husk også at videoleger er ikke en vanlig fastlege – de er utdannet og autoriserte norske leger, men er et alternativt til din fastlege.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.