Mye skader og ulykker for MC-førere

mc
mc
MC førere utsatt for skader.

Når det er vår og sommer, kommer motorsyklene frem. Og for de som har kjøpt seg en MC er det når det er varmt i været at man bruker motorsykkelen mest. Men faren er at man gjennom resten av året ikke har brukt motorysykkelen så ofte.


Dermed er man uvant og utrent. Mange førere er usikre i forskjellige trafikk situasjoner, og det samme er andre trafikkgrupper som bilførere og syklister. Denne situasjonen øker antallet skader og ulykker, særlig for førere av motorsykler.

Det har vært en gledelig nedgang i skadetallene de siste årene, men det er likevel ingen tvil om at MC-førere er langt mer utsatt enn bilførere. Sjansen for å bli drept som MC-fører er tolv ganger høyere enn som bilfører. Hver 4. alvorlige personskade forsikringsselskapet If får innmeldt, er en motorsykkelulykke. Vanligste skadeårsak er kollisjonsulykker mellom MC og bil, og i 8 av 10 tilfeller har bilen skyld.

Så selv om det er lett å finne flotte motorsykler, både nye og brukte, og det er enkelt å finne et billig MC lån, bør man være forsiktig i trafikken for å unngå skader, ulykker og unødvendige sykehusopphold.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.