Mulig smitte på ambulanseflybasen i Brønnøysund

babcock

En av Babcocks medarbeidere på ambulanseflybasen i Brønnøysund testet positivt på covid-19 på første test etter at han ankom Norge onsdag. Vedkommende bor i Sverige, og rutinen er da at man testes etter at man har ankommet Norge.


Det gjennomføres i dag en test nummer to for å bekrefte eller avkrefte resultatet av den første testen. Også øvrig personell på basen blir testet i dag. Også øvrig personell på basen blir testet i dag.

Vedkommende som testet positivt er i isolasjon på basen, og øvrig personell på basen er i karantene inntil resultatet av testene foreligger. Hele basen vil bli desinfisert i løpet av dagen, slik at man så raskt som mulig kan komme i ordinær drift dersom testresultatene er negative. Driftsleder Hilde Sjurelv ønsker ikke å si noe om hvor raskt basen kan være i drift igjen.

– For oss er det aller viktigste at våre ansatte, helsepersonell og pasienter skal være trygge på at de ikke blir smittet på jobb, eller under transport med ambulansefly. Derfor stengte vi umiddelbart basen i henhold til prosedyrene, og i samråd med medisinsk ledelse ved Helgelandssykehuset HF og vår oppdragsgiver Luftambulansetjenesten HF. Vi bruker nå den tiden vi trenger for å sikre oss at alle er friske og at basen er smittefri, sier Sjurelv.

Kommuneoverlegen i Brønnøysund og Helgelandssykehuset HF er informert om saken, og har fått relevant informasjonen med hensyn til smittesporing.

I henhold til rutinene skal medarbeidere som må gjennomføre test ikke ha pasientkontakt før negativ test foreligger. Derfor har ingen pasienter blitt fraktet med et fly eller av personell som har vært i kontakt med den aktuelle medarbeideren.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.