MMR-vaksinen inkluderes i Apotek 1 sitt vaksinasjonstilbud

influensa vaksine

Nå inkluderer Apotek 1 MMR-vaksinen i sitt vaksinasjonstilbud, som eksisterer i over 150 apotek rundt om i Norge.


Hvert år meldes det om enkelttilfeller av meslinger i Norge, men fordi vi har høy vaksinasjonsdekning og god flokkbeskyttelse unngår vi at enkeltutbruddene utvikler seg til epidemier.

Selv om vaksinasjonsdekningen i Norge er høy, kan den bli bedre. Det er personer som ikke er vaksinert eller som ikke har gjennomgått sykdommen tidligere som er utsatt for smitte. Apotek 1 ønsker å bidra til å gjøre MMR-vaksinen mer tilgjengelig og inkluderer den derfor nå i vaksinasjonstilbudet vårt.

– Målet vårt er å gjøre det enklere for folk å ta nødvendige vaksiner. Du kan nå bestille resept på nett eller telefon, og deretter stikke innom apoteket for å få satt vaksinen. Ved å tilby denne tjenesten håper vi at flere vaksinerer seg, slik at vi unngår at disse sykdommen kommer hyppigere tilbake, sier Ellen Karine Ous, fag- og kvalitetsdirektør i Apotek 1

Selve vaksineringen utføres i Apotek 1 av kvalifisert helsepersonell. Aldersgrense for vaksinering i apoteket er 12 år. Når man blir vaksinert er det viktig at man blir sittende i apoteket en liten stund etterpå, så 30 minutter bør påberegnes. Apotekene har drop-in, dette betyr at du kan komme og få satt vaksinen akkurat når det passer for deg.

I Apotek 1 sine vaksineapotek kan man også få satt en rekke andre vaksiner, bl.a. reisevaksiner og influensa.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.