Mina Gerhardsen ny generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen

Nasjonalforeningen for folkehelsen

Mina Gerhardsen blir den nye generalsekretæren i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Hun tiltrer stillingen 1. mai 2019.


– Jeg gleder meg veldig til å få lov til å jobbe sammen med de mange frivillige og ansatte i Nasjonalforeningen for folkehelsen. Nasjonalforeningen har en lang og stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag, sier Mina Gerhardsen.

Mina Gerhardsen kommer fra jobben som kommunikasjonsdirektør i Norad. Hun har blant annet bakgrunn som journalist, informasjonsarbeid i Røde Kors og som statssekretær ved Statsministerens kontor, Kulturdepartementet under Stoltenberg II-regjeringen og generalsekretær i Actis.

Av utdannelse har hun blant annet hovedfag i samfunnsgeografi fra Universitetet i Oslo (UIO) og journalistikk fra University of Queensland, Australia. Hun har også hovedfag i pedagogikk (UIO).

– Nordmenn lever stadig lengre. Det er et gode, men betyr og økt risiko for dårlig helse og ensomhet blant våre eldste. Antallet som får demens er også økende. Vi vil trenge økt satsing på kunnskap og utbygging av helsetilbud for å møte dette, men mobilisering av frivillige vil også være en viktig del av løsningen, sier hun.

For å løse folkehelseutfordringene er Gerhardsen opptatt av at vi behøver de store fellesløsningene, og det trengs forståelse av at vi stiller med ulike forutsetninger. – Frivillig sektor har en viktig rolle med å se behov, komme med løsninger og si fra når det trengs, sier hun.

Stein A. Evensen, styreleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen, er svært tilfreds med tilsettingen av Mina Gerhardsen som ny generalsekretær. – Hun kommer til oss med en sjeldent bred bakgrunn, er faglig sterk og har ord på seg for å skape et godt arbeidsklima. Jeg gleder meg til samarbeidet.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.