Michelin med i kampen mot Covid-19-pandemien

ford

Michelin har mobilisert alle avdelinger for å starte produksjonen av kirurgiske masker og visirer på 10 europeiske fabrikker, og starter produksjonen i løpet av april 2020.


Siden starten på coronakrisen, har det vært en kamp om å få tak i nok masker og munnbind til helsepersonell og innbyggere verden rundt. Som et svar på denne situasjonen har Michelin mobilisert selskapets ressurser innen innovasjon, og konsernets ekspertise innen forskning, materialer, produksjon og vitenskapelig intelligens, for å utvikle, produsere og levere flere typer masker i store mengder på kort tid.

Les også:  KS og KS Storbynettverk ber regjeringen skjerpe tiltak mot importsmitte

Gjennom dette initiativet ønsker Michelin å bistå i den globale kampen mot Covid-19-pandemien, både ved å øke antall masker til helsepersonell i landene Michelin opererer, og ved å beskytte helsen og sikkerheten til egne ansatte ved å gi dem masker.

Michelin starter produksjonen av kirurgiske masker i 10 europeiske fabrikker
Etter initialiseringsfasen som nå er i gang, vil Michelin produsere rundt 400 000 kirurgiske masker i kategori 1 ukentlig, enten i egne fabrikker eller i samarbeid med partnere og underleverandører. Ti fabrikker i Europa er allerede valgt. Den europeiske kapasiteten vil bli utvidet i løpet av de kommende ukene takket være lignende initiativer i Nord-Amerika.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

I tillegg har Michelin sluttet seg til andre selskaper, ledet og koordinert av det Grenoble-baserte kollektivet VOC-COV, i utformingen og utrullingen av en gjenbrukbar maske.

OCOV® FMP1- eller FMP2-masken, utviklet og produsert i Auvergne-Rhône-Alpes-regionen i Frankrike på rekordtid, er rimelig og bærekraftig. Den kan produseres i store mengder og gjenbrukes opptil 100 ganger takket være fem vask- og utskiftbare filtre. Produksjonen av et prototypeparti på 5 000 enheter pågår. Målet er å produsere én million masker per uke innen mai, noe som fører til en total produksjon på mer enn fem millioner masker innen utgangen av juni – noe som igjen tilsvarer 500 millioner engangsmasker.

Les også:  Vitamin K2 kan hjelpe mot Covid-19

Steriliserbare beskyttelsesvisere av polykarbonat til sykehus
På forespørsel fra flere franske sykehus har Michelin startet produksjonen av steriliserbare polykarbonatvisirer for helsepersonell. Så tidlig som neste uke skal selskapet lede en outsourcet produksjon på 10 000 visirer.

Michelin er aktive i mange andre prosjekter som involverer ventilatorer, komponenter til medisinsk utstyr, pasient-posisjonsputer og hånddesifisering.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.