Mental trening: En nybegynnerguide til e-sport

dataspill

E-sport har eksplodert i popularitet i det siste og har gått fra å være det som en gang ble sett på som en merkelig hobby til å bli en milliardindustri med stjerner som er like populære som idrettsutøvere, kjendisinvestorer og fans fra alle verdenshjørner.


Det er tydelig at det er noe spesielt med e-sport ettersom det har blitt så stort, men mange er fremdeles ukjent med aktiviteten siden det er noe som er relativt nytt. Så hvis du ønsker å involvere deg i e-sport bør du lese videre i denne nybegynnerguiden for å få litt hjelp og se hva alt oppstyret handler om.

Hva er e-sport?
Så hva er egentlig e-sport? Det er i bunn og grunn konkurranse i videospill på profesjonelt nivå. Vanligvis er det enten snakk om førstepersonsskyttere eller flerspillerspill, såkalt multiplayer online battle arena (MOBA), med League of Legends og Dota 2 som de mest fremtredende spillene innen e-sport.

Hvordan det fungerer vil være avhengig av spillet, men de er ofte lagbaserte spill i en liga eller turneringer i løpet av året før en viktig finale, men det finnes også head-to-head-spill.

Hva spiller de om?
I likhet med vanlig sport spilles det om både penger, premier, heder og ære når det kommer til e-sport. Mange ligaer tilbyr regelmessige lønninger nå, men alt dreide seg om pengepremiene når Dota 2 slo til med en total premiepott på over 25 millioner dollar i mesterskapet i 2018.

Pengene kommer fra store spillutviklere, merkenavn og investorer som sørger for at dette er en gigantisk bransje med enorm avkastning.

Tilskuere og tipping
E-sport har også populære tilskuerarrangementer der mange folk aldri har spilt spillene de ser på. Som du kanskje kan tenke deg har e-sportstipping i seg selv blitt en enorm bransje, og det finnes mange steder på nett der man kan tippe på alle slags ulike arrangementer.

Du kan også se spill og turneringer på strømmeplattformer som Twitch og YouTube. I tillegg kan du være tilstede på turneringer som avholdes på store arenaer, akkurat som vanlig sport.

Hvordan kan jeg involvere meg?
Hvis du vil delta i e-sport er det enklere enn noensinne i dag, men husk at det er lite sannsynlig at du kommer til å tjene noen penger på det med det første. Som vanlig sport er det en hobby for de aller fleste.

Det arrangeres daglige kamper på nett for et bredt utvalg spill og nettjenester som kobler spillere til store grupper, og det finnes alltids liveturneringer i byer rundt om i verden med en liten påmeldingsavgift hvis du vil konkurrere.

Dette har forhåpentligvis gitt deg et litt tydeligere bilde av e-sport og du kan nå begynne å kose deg med denne bransjen som fortsetter å vokse med en imponerende fart. Få bransjer har vokst frem så raskt som e-sport, og det er spådd å fortsette å vokse i de kommende årene.

E-sport kan være fantastisk moro enten du er en spiller som vil konkurrere mot andre eller om du foretrekker å være en tilskuer.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.