Mental Helse støtter eldrereform

mental helse eldre
mental helse eldre
Bedre levekår for eldre på trappene.

Brukerorganisasjonen Mental Helse støtter regjeringens plan om en eldrereform. Brukerorganisasjonen støtter regjeringens plan om en omfattende reform for eldrepolitikken, og mener det er på høy tid med et tverrpolitisk plan for fremtidens eldrepolitikk.


– Regjeringens utspill er meget positivt, og noe Mental Helse støtter for fullt. Vi arbeider for tiden med en stor kampanje om eldrepolitikk og psykisk helse der vi nettopp etterlyser en slik reform, forteller Anlov Mathiesen, informasjonsleder i Mental Helse.

Les også:  Omsorgsbygg Oslo har signert byggeleder-avtaler

Erna Solberg og Bent Høie lanserte nylig intensjonen om en reform, og erkjente at det svikter på en rekke områder i omsorgen.

– Bent Høie har rett i at det foregår mye godt arbeid for eldre i norske kommuner, men utfordringen er å skape helhetlige omsorgstjenester som favner nasjonalt. Forskjellene kommunene imellom er enorm, og svært mange mennesker lider under sviktende tjenester, overmedisinering eller rett og slett mangelfulle tilbud. Verdigheten og valgfriheten må ivaretas, mener Mathiesen.

Les også:  En million nordmenn sier nei til korona-vaksine

Mental Helse lanserer torsdag en større kampanje om eldrepolitikk og psykisk helse, som lanseres på Mental Helse-konferansen torsdag 16. mars.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.