Melkefrie alternativer til matlaging og desserter: Fazer Aito nå tilgjengelig i Norge

fazer

Den nordiske matvareprodusenten Fazer introduserer Fazer Aito – en havrebasert produktfamilie med melkefrie alternativer til drikke, matlaging og snacks. Nå er tre av de smakfulle, lett anvendelige produktene tilgjengelige også i Norge. 


Fazer Aito-familien består av melkefrie drikker, matlagingsprodukter og snacks, laget av den nordiske supermaten havre. De første Aito-produktene ble lansert i Finland i 2017, og i dag består produktfamilien av nesten 30 ulike produkter.

Fazer Aito Oat Custard Vanilla er en melke- og glutenfri vaniljekrem som passer til alle typer desserter. Kremen er fyldig og smakfull, og kan brukes som den er til smuldrepaier og eplepaier – men du kan også piske den til en herlig, luftig krem når det trengs.

Fazer Aito Oat Cuisine er en serie med melke- og glutenfrie matlagingsprodukter som kan brukes i for eksempel pastasauser og supper på samme måte som matfløte. Serien består i Norge av disse to smakene: Pepper og Roasted Onion. 

– Fazer Aito er en serie produkter som passer for alle – uansett om du følger et melkefritt kosthold eller en vegansk diett, eller ønsker å ta bærekraftige og sunne valg i hverdagen. Styrken i produktene våre kommer fra de nordiske havreåkrene, og målet vårt er å gi folk flere bærekraftige og praktiske produkter å fylle handlevognen sin med. På den måten kan vi bevare den fantastiske naturen vår for fremtidige generasjoner på en bedre måte, sier Brand and Category Director for Fazer Lifestyle Foods, Susanna Kallio. – Fazer Aito har lyttet til forbrukerne, og laget produkter etter deres ønsker. Vi ønsker å tilby produkter som er allsidige, enkle å bruke og – selvfølgelig – velsmakende. 

– Forbrukere forventer kvalitet og bærekraft. Interessen for plantebasert mat vokser raskt, og vi er veldig glad for å kunne introdusere Fazer Aito for det norske markedet, sier Stein Andersen, Country Manager for Fazer Lifestyle Foods i Norge. – Sortimentet vårt skiller seg ut ved at det er helt melkefritt, glutenfritt og vegansk.

Alle Fazer Aito-produktene produseres i Finland og Sverige, med minimal påvirkning på miljøet. Produktene blir laget ved hjelp av fornybar biogass ved den moderne fabrikken vår i Koria i Finland. Ingenting går til spille i produksjonsprosessen. Avfall blir gjenbrukt som biogass eller resirkulert på andre måter som støtter opp under en mer sirkulær drift. Alle produktene pakkes i kartonger av miljøvennlig papp som er enkle å gjenvinne. 

Sammen med bærekraft, er helse og sunnhet store, internasjonale trender blant forbrukere, og supermaten havre blir stadig mer populær over hele verden. Nordisk havre er av topp kvalitet og regnes som den beste i verden, takket være de spesielle vekstforholdene som ikke finnes andre steder på jorden – med den rene naturen, de lange vintrene og de lyse somrene.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.