Medisinsoppen Andosan var viktig for Beate Willhelmsen da hun fikk brystkreft

dcommunications

I boken Medisinsoppen som lanseres i disse dager, møter du blant annet Beate Willhelmsen som opprinnelig er fra Porsanger. Hun fikk diagnosen brystkreft for elleve år siden og har vært igjennom tøffe perioder.


For fire år siden fikk hun et tilbakefall hvor kreften hadde spredd seg til brystbeinet, ribbein og lungehinnen. I denne perioden fikk hun også gjennom noen bekjente høre om et soppekstrakt som kunne gi livsforlengende år. Hun fikk tak i forskningen som er gjort på dette ekstraktet og tok det med til sin onkolog på Ullevål.

Studiene viser at ekstraktet modulerer immunforsvaret og onkologen gransket studiene. Han fortalte at han kjente flere av forskerne som står bak studiene og de nøt stor respekt. Han antok at det ikke ville være i konflikt med den behandlingen hun fikk ellers, så hun skaffet seg middelet.

Hun sier at allerede etter to uker kunne hun merke bedring.

– Jeg var ikke så trøtt og slapp lenger. Kontroller viser også at kreften holder seg i sjakk. Den har ikke utviklet seg videre – hun er overbevist på at det skyldes sopptilskuddet, i tillegg til kreftmedisin. Jeg håper det vil gi meg mange år til å leve, sier hun.

Boken Medisinsoppen utgis på Prego Mobile Forlag og er skrevet av helsejournalist Anne-Karine Strøm. I boken møter vi blant annet de to professorene Geir Hetland  (OUS) og Egil Johnson (UiO) som begge er blant de som i en årrekke har forsket på sopp ekstraktet Andosan fra soppen Agaricus blazei Murill med gode resultater.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.