Lyser grønt for organdonasjon

organdonasjon

Denne uken er Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand lyssatt i grønt, for å støtte opp om Donasjonsuka 2019.


– Jeg håper at dette vil få folk til å stoppe opp, tenke seg om, og forhåpentligvis komme frem til at organdonasjon er noe de vil støtte, og dele dette med familien, sier Sigrid Glastad Laugen. 

Hun er en av hotelles medeiere, og har tatt initiativ til stuntet, som arrangeres for andre gang.

Glastad Laugen ble født med den sjeldne sykdommen cystisk fibrose, som ødela lungene hennes. Det eneste som kunne redde henne var nye lunger. Etter en tøff tid på venteliste kom tilslutt redningen.

– Jeg lever i dag fordi noen valgte å si ja til organdonasjon. Et menneske som ikke er her mer, sa ja til å gi bort organene etter sin død. Dette ja-et betydde alt for meg, og mine kjære, sier hun.

Glastad Laugen er i dag i full jobb, og har gjort svært mye for saken. Hun har figurert i mange mediesaker, og gjør det hun kan for å spre ordet om dette livreddende temaet.

– Organdonasjon redder – og endrer – liv. Ikke bare livene til dem som mottar organet, men også deres kjente og kjære. Men det fungerer bare hvis folk faktisk sier ja til organdonasjon, sier hun.

I snitt redder én organdonor fire liv i Norge.

– Ambassadører som Sigrid betyr svært mye for oss, sier informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon, Aleksander Sekowski.

Stiftelsen Organdonasjon jobber med å informere befolkningen om organdonasjon, og står blant annet bak Donorkortet og Donasjonsuka, som markeres i disse dager.

– Sigrid er et levende bevis på at organdonasjon er viktig. Jeg er sikker på at hun har reddet liv med all oppmerksomheten hun har gitt saken. Åtte av ti nordmenn støtter i dag organdonasjon, men veldig mange trenger en påminner om å dele sitt positive standpunkt, i motsatt fall kan verdifulle organer gå tapt. De må rett og slett dele sitt ja med familien. Det redder liv, sier Sekowski.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.