Løp med lungetransplanterte Benedicte!

organdonasjon

21. september løper Benedicte Abelló (25) 10 km under Oslo Maraton. Akkurat det er ingen selvfølge. For fem år siden var hun så syk at hun ikke kom seg opp av senga. Det eneste som kunne redde henne var en lungetransplantasjon.


Benedicte lever i dag fordi noen sa ja til organdonasjon. Nå håper hun så mange som mulig vil være med å løpe sammen med henne for å sette fokus på organdonasjon under Oslo Maraton.

– Under Oslo Maraton løper jeg for alle de som er på venteliste, alle transplanterte og ikke minst min donor, som har gitt meg mulighet til å delta. Organdonasjon betyr å få en ny sjanse. Det har bidratt til at jeg har kunnet ta en utdanning, trene, være sammen med venner og kjæreste. I det hele tatt leve, sier Abelló.

Stiftelsen Organdonasjon er veldedig samarbeidspartner med Oslo Maraton og selger startnummer for de som ønsker å løpe for saken. Frem mot løpet kan du følge Benedicte i våre sosiale medier, hvor hun forteller om sin personlige historie og tar deg med på sine forberedelser til løpet.

– Det er givende å skape blest om en sak som kan være forskjellen på liv og død for mange. Målet er å få flest mulig til å snakke om organdonasjon. I tillegg er en distanse i Oslo Maraton et motiverende treningsmål. Og så håper jeg vi blir en stor grønnkledd gjeng som kan heie hverandre frem, sier Abelló.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.