Liten bedrift tar stort ansvar

Sponsor- og Eventforeningen

Plamen Petkov flyttet til Norge i 2013, helt uten norskkunnskaper. I dag driver han selskapet Fileks AS, og jo mer det vokser, jo mer øker han støtten til ideelle organisasjoner.


Fileks AS sørger for at folk på Vestlandet kan levere inn tekstiler, klær og sko til gjenbruk. Deretter sørger de for at det blir levert til sorteringsanlegg i Europa. Stiftelsen Norsk Luftambulanse er en av organisasjonene som mottar støtte hver måned, skriver organisasjonen på sine egne sider.

– Vi synes det Fileks AS gjør er utrolig flott. De tar et dobbelt samfunnsansvar gjennom selve oppgaven og jobben de gjør, og ved å støtte oss og Barnekreftforeningen, sier Erland Kroken, markedssjef bedrift, i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

Og hvorfor nettopp de er blant de som mottar støtte har Petkov et klart svar på:

– Vi ønsker å støtte ideelle organisasjoner som har en viktig betydning for folk flest. Vi er rett og slett opptatt av at luftambulansetjenesten stadig blir bedre og kan gjøre enda mer medisinsk for pasientene, forklarer han.

I tillegg til å ha skapt et levebrød til seg og familien, driver Petkov, sammen med medeier Bilyan Uzunov, en bedrift som tenker større enn egen virksomhet.

– Det er viktig å gjøre ting riktig når vi skal vokse videre. Vi ønsker å ta en enda større andel av dette markedet. Da kan vi også bidra enda mer til samfunnet, sier Petkov.

Han forklarer at de allerede har vokst hvert eneste år siden starten i 2015.

Det har også støtten til Stiftelsen Norsk Luftambulanse, skriver de på sine sider. Den startet med kroner 5000 per måned, men I løpet av to år har den økt to ganger.

– Det betyr jo at det går bedre med oss. Vi tjener penger per kilo vi leverer. Når vi tjener mer penger, støtter vi mer, sier Petkov til Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

– Det er tydelig at stadig flere bedrifter som velger å støtte ideelle organisasjoner ønsker å gå inn på månedlige betalinger. Vi opplever økt interesse, avslutter Erland Kroken, i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.