LESERINNLEGG: Søndagsåpne butikker bør få bruke hele salgsarealet under virusutbruddet

frp

Jeg vil berømme butikker som Rema 1000, som har tatt initiativ til å åpne hele salgsarealet i flere av sine søndagsåpne butikker for å begrense smittefaren under koronautbruddet. Samfunnet har behov for effektive og enkle kontaktsforebyggende tiltak.


Av Silje Hjemdal, FrPs forbrukerpolitiske talskvinne.

Det sier seg selv av det er smitteforebyggende å la folk slippe å stå som sild i tønne i små Brustad-buer. Å bruke hele salgsarealet vil gi mer plass i butikken, slik at man reduserer smitterisikoen. Dette er et viktig tiltak, og derfor har jeg også sendt skriftlig spørsmål om dette til statsråden. 

Les også:  Får psykiske plager av hjemmekontor

Det er skuffende å lese at forbrukerminister Kjell-Ingolf Ropstad sier nei til at søndagsåpne butikker skal tillates å bruke hele salgsarealet under virusutbruddet. Dette er ikke tiden for å ha ideologiske skylapper på, og jeg oppfordrer statsråden til å revurdere sin beslutning. 

Når Ropstad setter foten ned for slike tiltak, går han samtidig imot helsefaglige råd. Det synes jeg er merkelig i denne situasjonen. Statsråden bør lytte til Helsedirektoratet, som i en fersk uttalelse har anbefalt at søndagsåpne butikker holder åpent og at tiltak som gir mulighet for avstand mellom kunder, og også mellom kunder og butikkansatte, vektlegges. 

Les også:  Får psykiske plager av hjemmekontor

Særlig i pressområder vil dette være ekstra aktuelt, da det kan bo mange mennesker på en plass med kun én eller få søndagsåpne butikker. I denne krevende situasjonen er det svært viktig med sikkerhetstiltak både for de butikkansatte og for kundene. 

I Trøndelag var de ansatte ved Rema-butikkene glade for at det ble holdt søndagsåpent. Jeg har full tillit til at butikksjefer tar hensyn til både ansatte og kunder i en særs krevende situasjon. Ingen skal tvinges til å holde åpent på søndager, men butikksjefene bør selv kunne få avgjøre dette.

Les også:  Får psykiske plager av hjemmekontor

Jeg håper Ropstad lytter til helsefaglige råd, tar av seg sine ideologiske skylapper og endrer mening. Dette handler om forbrukernes sikkerhet.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.