LESERINNLEGG: Ønskeliste fra LPP til Bent Høie

god jul

Landsforeningen for Pårørende innen psykisk helse (LPP) har sendt en ønskeliste til helse- og omsorgsminister Bent Høie. Den er kort. Vi har bare ett ønske: mer penger til øremerkede tiltak for psykisk helse og rus i kommunene.


Av Anne-Sophie Redisch, Landsforeningen for Pårørende innen psykisk helse (LPP).

Vi pårørende gleder oss sånn høvelig til jul, vi er nemlig slitne nå. Dette året har vært ekstremt for mange av oss. Korona har ikke gjort vår hverdag bedre. Snarere tvert imot. Slik det er nå, ser det ut til at så å si alle kommuner må spare mye penger.

Da kuttes det i tiltak som gjør at pårørende kan få en bedre hverdag. Vi pårørende har også behov for disse tilbudene. Tilbud og aktiviteter for de vi er pårørende til, gir oss friminutt.

Vi pårørende har behov for noen friminutt, slik at vi kan ta vare på oss selv. Slitne pårørende er ikke godt for noen, og det koster samfunnet mye at vi er sykemeldte eller blir uføre.

Derfor er vår ønskeliste kort: bedre helse til oss selv og gode tilbud til de vi er pårørende til. Husk at de pengene vi bruker på gode tiltak, er penger spart.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.