LESERINNLEGG: Alle norske sykehjem må ha kjøkken!

demokratene

Demokratene har alltid vært en stor forkjemper for at alle landets sykehjem må ha eget kjøkken som skal lage sunn og god mat til de eldre, ved å få kjøkken tilbake på alle sykehjemmene i Norge.


I en landsomfattende spørreundersøkelse viste det seg at 2 av 3 sykehjem hadde eget kjøkken i 2010. Utviklingen har de siste årene gått fra vondt til verre.

Underernæring og feilmedisinering på norske sykehjem er et stort problem som må løses. Når undersøkelser og forskning fra 2016 viser at 36 prosent av beboere på norske sykehjem er underernært er ikke løsningen å fjerne kjøkkenet slik altfor mange privatiserings-politikere mener.

Les også:  Melkefrie alternativer til matlaging og desserter: Fazer Aito nå tilgjengelig i Norge

Faktum er at de siste årene har flere og flere sykehjem konkurranseutsatt kjøkkendriften. Maten til våre eldre har beviselig ikke blitt bedre av å fjerne kjøkkenet på norske sykehjem, tvert imot.

God ernæringsstand er en viktig forutsetning for helse og livskvalitet. Demokratene mener de eldre skal hedres og taes godt vare på. Det er de som bygde landet vårt!

Så selvfølgelig må alle sykehjem ha eget kjøkken, som lager hjemmelaget kvalitetsmat som også sprer deilig matlukt ut til korridorene. Det vil helt sikkert også gi våre eldre bedre matlyst, god appetitt og et bedre liv.

Les også:  Kål både sikringskost og festmat

Demokratene kan og vil aldri godta at eldre ikke får den maten de ønsker på norske sykehjem og dette gjelder selvsagt også for Nye Kristiansand!

Jorunn Aaselle Olsen
Demokratene


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.