Larvik kommune sporer smitte med hjelp av ABAX

abax

ABAX er best kjent for sine elektroniske kjørebøker, nå skal GPS-teknologien inn i samtlige biler til helsetjenesten i Larvik Kommune. Prosjektet skal gi kommunen bedre kontroll og sporing av Koronasmitte.


Atle Karlsen, CPO i ABAX forteller at alt ligger til rette allerede for å spore smitte med den norskutviklede softwaren. Han forklarer hvordan GPS-teknologi kan gi bedre smittekontroll i helsetjenesten:

– Ved eventuelle symptomer hos en sykepleier, vil nærmeste leder raskt kunne bruke teknologi for å få umiddelbar oversikt over hvor vedkommende har vært, hvilke andre som har i vært i kontakt med den ansatte eller hvem som har brukt samme bil.

Larvik kommune og ABAX har kontrakt ut kalenderåret, men Korona-epidemien har gitt nye behov der vi kan bruke ABAX-teknologien, forteller Karlsen til Østlands-Posten (ØP). Han synes det er gledelig å få henvendelser om testprosjekt som dette. 

Digitaliseringssjef Wilhelm Einen i Larvik kommune, forteller til ØP at dette er et pilotprosjekt hvor ABAX får testet sine tekniske løsninger lokalt. Korona-situasjonen har gitt nye bruksområder, og det er ekstra viktig for oss å vite hvor bilene har vært nå, avslutter han. 

Personvern og sporing
Spørsmål om personvern er aktuelt når man snakker om sporing, og Karlsen kan fortelle at ABAX jobber daglig med personvern, og har blant annet egen DPO på huset, samt gode rutiner for datahåndtering.

ABAX gir veiledning til kunder om hvordan benytte systemene riktig, og i henhold til personvernloven, og denne sporingen gjelder kun for biler i tjeneste.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.