Lansering av Tilgjengelighetsmerket – Bedre tilgjengelighet på kulturarrangementer

tilgjengelighetsmerket

Mandag 10. desember ble Tilgjengelighetsmerket for kulturarrangører lansert. Merket viser vei til kulturarrangementer som er tilgjengelige for mennesker med nedsatt funksjonsevne og gjør det enklere for arrangører å jobbe systematisk med tilgjengelighet.


Ved hjelp av Tilgjengelighetsmerket blir det nå enklere å finne god informasjon om tilgjengelighet på kulturarrangementer, samtidig som merket gir et konkurransefortrinn til sertifiserte arrangører når de skal selge billetter og rekruttere frivillige.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

Over en tredjedel av Norges befolkning har en funksjonsnedsettelse og det kan ofte være vanskelig å finne tilstrekkelig informasjon om tilgjengelighet på kulturarrangementer. Forskning viser at mennesker med nedsatt funksjonsevne deltar mindre på kulturarrangementer, samtidig som arrangører ikke får utnyttet sitt fulle potensiale.

Seniorrådgiver i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), Cato Lie, er svært positiv til lanseringen da Tilgjengelighetsmerket bidrar konkret til nedbygging av samfunnsskapte barrierer for funksjonshemmede og hindrer at det skapes nye.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

– Dette er i tråd med Lov om likestilling- og diskriminering, og vi håper at bruken av merket vil gjøre det enklere for flere å delta aktivt i kulturlivet, sier Lie.

Interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører står bak satsningen og har jobbet med tilgjengelighet på kulturarrangementer siden 2014. Underveis i prosessen har nærmere 30 arrangører fått opplæring, det har blitt publisert en håndbok om temaet, og nå lanseres Tilgjengelighetsmerket, som flere arrangører allerede har begynt å ta i bruk.

Les også:  Stor etterspørsel på luftrensere – Ren innendørsluft blir viktigere for bedre livskvalitet

– Tilgjengelighet handler om menneskelig mangfold, inkludering og like muligheter til deltakelse for alle. Det som er nødvendig for noen, er bra for alle, sier prosjektleder i Norske Konsertarrangører, Berit Vordal.

Les mer om Tilgjengelighetsmerket på www.tilgjengelighetsmerket.no.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.