Lanserer singelpakkede rundstykker for mer hygienisk matservering

Lantmännen Unibake

Lantmännen Unibake lanserer nå singelpakkede rundstykker i praktisk stekepose til storhusholdningsmarkedet. Porsjonsbrødene kan håndteres og stekes berøringsfritt og er et viktig smitteverntiltak for aktører med matservering.


Myndighetskrav og smitteverntiltak i forbindelse med COVID-19 har tvunget kantiner, restauranter, hoteller og andre aktører til å tenke nytt når det gjelder matservering. Lanseringen av rundstykkene skjer utenfor de vanlige lanseringsvinduene for å svare på etterspørsel etter hygieniske serveringsalternativer.

– Kundene har etterspurt produkter som kan håndteres på en enkel og hygienisk måte, og vi har kastet oss rundt for å kunne levere dem det. Vi benytter allerede stekepose til våre glutenfrie produkter og ser at dette også egner seg godt for å forhindre smitte, sier Fredrik Gruffman, markedssjef for storhusholdning.

Rundstykkene leveres singelpakket i stekepose som tåler temperaturer opp til 200°C så håndtering og servering kan skje helt uten direkte berøring.

Porsjonsbrødene som kommer i mørk og lys variant, er bakt med potetflak som både gjør produktet saftig og gir god holdbarhet. Det har kort ingrediensliste, ingen kunstige tilsetningsstoffer og få allergener.

– Foruten å være praktisk, er produktet trendy. Folk baker mer selv enn noen gang og rundstykkets rustikke utseende og tynne, sprø skorpe vil kunne gi gjestene følelsen av hjemmebakst, sier Gruffman. 

Produktet tines og stekes i posen i 6-8 minutter ved 190°C. Det kan også serveres uten å stekes, men steking anbefales for best mulig smaksopplevelse.

Produktet vil selges i kartonger på 60 singelpakkede enheter og være tilgjengelig hos grossist i uke 28. 


Anbefalte artikler

Om skribenten: Sykdomsportalen

Redaksjonen i Sykdomsportalen.no publiserer nyheter og informasjon fra våre informasjons- og nyhetskilder.