Kunst kan bedre din mentale helse

fotograf i oslo

Det er mange vitenskapelige studier opp gjennom årene som viser at ulike former for kunst kan virke positivt på din helse, og særlig din personlige helse. For eksempel har det blitt bevist at klassisk musikk kan gjøre sykehusopphold kortere.


Andre former for kunst kan også bedre din generelle helse, som for eksempel latter. Dermed kan humor-serier og standup-komikk gi deg en bedre mental helse.

Men også andre former for tradisjonell kunst kan også bedre din psyke. At noe er pent å se på kan hjelpe på mentale problemstillinger, vi vet jo alle at det hjelper å ha det ryddig rundt seg på jobben, og det samme gjelder også hjemme.

Statuer, pyntegjenstander, malerier og fotokunst kan også virke på samme måte, nemlig å heve din mentale tilstand og gi positive effekter. Dessverre er kunst tradisjonelt høyt priset, men å rydde opp er jo gratis.

Heldigvis kan man kjøpe pene bilder som innrammede fotografier og gi rommene du og andre oppholder seg i et løft, og fotokunst er som regel mye rimeligere enn annen kunst. Det finnes mange fotografer i norge, også internasjonalt som man kan kjøpe vakre bilder av, men om du bor i Oslo bør du sjekke fotografen Rune Hammerstad som har en egen side om sin fotokunst.

Du kan også for eksempel kjøpe plakater eller litografier på utstillinger eller på nett av dyktige kunstnere eller fotografer og få den innrammet eller printet på og dekorere hjemmet med.


Anbefalte artikler

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Gunnar Andreassen er en helseinteressert redaktør og frilansjournalist. Gunnar har utdannelse fra Nord universitet og har vært redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten og Ranaposten.